Skip to content

Introductie van de New Balance 550

De New Balance 550 werd oorspronkelijk uitgebracht in 1989 als de P550 Basketball Oxford. Als gevolg van hevige concurrentie van merken als Nike en Reebok, is dit model niet echt aangeslagen.

De opkomst van New Balance 550

Aimé Leon Dore's re-release van de New Balance 550 in 2020 zorgde voor grote opschudding in de sneakerwereld, ondanks het feit dat deze vrijwel direct na de release verdween. Deze eenvoudige maar retro-geïnspireerde stijlvolle low-top schoenen zijn voorzien van glad lederen bovendeel, mesh voering en rubberen zolen. Het gemak van het combineren van deze schoen met bijna elke outfit draagt bij aan zijn populariteit.

Laatste nieuws

Alles lezen

New Balance 550 x Aimé Leon Dore

Beste New Balance 550 Collabs

Onder de meest opvallende samenwerkingen op de New Balance 550 zijn die met New Yorkse modemerk Aimé Leon Dore voor 'White/Grey' en 'Neutral Green'. Samenwerking met het Koreaanse label thisisneverthat leidde tot de release van drie colorways van het 550 ontwerp in 'Lavender', 'Green' en 'Brown'.

New Balance 550 x thisisneverthat

Geïnspireerd door het NB-archief

Om de NB550 helemaal opnieuw te maken, slaagde Santis erin een paar te bemachtigen van een verzamelaar. Hoewel de sneaker het grootste deel van zijn oude esthetiek heeft behouden, hebben de eenvoud van het retro-geïnspireerde ontwerp en de verscheidenheid aan kleurstellingen het extreem populair gemaakt.

Dit heeft ertoe geleid dat de New Balance 550 een van de grootste sportschoenen ter wereld is geworden. Als gevolg van de herlancering, heeft het meer creatieve samenwerkingen en ontwerpen dan ooit tevoren vergemakkelijkt, waardoor het populairder is dan ooit tevoren.