New Balance 550

1 resultatenPagina 1 van 1

De New Balance 550

Hoewel de New Balance 550 vrijwel meteen na zijn release in de vergetelheid verdween, maakte hij in 2020 massale golven in de sneakerwereld bij zijn comeback met Aimé Leon Dore. Met een laag bovenwerk, bovenwerk in glad leer, een ademende mesh voering en een rubberen zool, is het eenvoudige maar cleane vintage ontwerp vooral populair omdat het makkelijk te combineren is met bijna elke outfit.

Wanneer kwam de New Balance 550 voor het eerst uit?

Eerst bekend als de P550 basketbal Oxford, de New Balance 550 oorspronkelijk uitgebracht in 1989. Helaas, als gevolg van de hoge concurrentie van merken als Nike en Reebok, het model niet echt een succes in die tijd.

Meer dan 20 jaar nadat hij voor het eerst werd uitgebracht, maakte de New Balance 550 een enorme comeback doordat hij werd herontdekt door Teddy Santis en zijn merk Aimé Leon Dore. Nadat hij een paar van een verzamelaar had gevonden, bouwde Santis de NB550 helemaal opnieuw op. Hoewel de sneaker zijn oude esthetiek grotendeels heeft behouden, zijn het eenvoudige ontwerp en de reeks kleurstellingen deze keer erg populair gebleken.

Hoeveel kost de New Balance 550?

Bij de release zal de New Balance 550 verkocht worden voor ongeveer €120.

Voldoet de New Balance 550 aan de maat?

Over het algemeen valt de New Balance 550 precies op maat, maar als je brede voeten hebt, kun je misschien beter een halve maat groter nemen voor wat meer ruimte.