Skip to content

Mizuno

Als toonaangevende speler op het gebied van actieve kleding staat Mizuno bekend om zijn nauwgezette vakmanschap. Door de introductie van geavanceerde technologieën heeft Mizuno het segment voortdurend geïnnoveerd sinds de oprichting in Japan meer dan een eeuw geleden. Een topmerk als Mizuno stimuleert een gezonde levensstijl door middel van hoogwaardige sportkleding.

WAVE Technologie

De Mizuno Wave Technology tussenzool bevat thermoplastische platen die zijn geïnspireerd op de natuurlijke beweging van golven voor een comfortabele hardloopervaring. De Wave Technology-modellen Wave Rider, Wave Inspire en Mondo Control bieden niet alleen een hoge stabiliteit en minder druk op de knieën en gewrichten, maar ook ondersteuning, demping en reactievermogen.

De geschiedenis van Mizuno

Mizuno baseball equipment released in 1906

1906

Om honkbal in Japan populair te maken, richtten Rihachi Mizuno en Rizo Mizuno Mizuno Brothers Ltd op in Osaka, Japan. Rihachi was sterk beïnvloed door de Amerikaanse honkbalcultuur en dus creëerden ze kleding, handschoenen en schoenen met honkbalthema.

Mizuno's centre of research and development in 1939

1920's - 1930's

Door de uitbreiding van de productlijn is Mizuno nu in staat om aan de behoeften van atleten op het gebied van uitrusting en schoeisel te voldoen. Tegen het einde van de jaren 1930 werd de Technology Development Division opgericht.

Mizuno tennis racket from 1940's

1940's - 1960's

Het bedrijf begon met de productie van tennisuitrusting na de Tweede Wereldoorlog en breidde uit naar andere sporten. In 1965 zorgde Mizuno voor een revolutie in het voetbalschoeisel met 's werelds eerste gegoten voetbalplaatjes, die de externe noppen overbodig maakten en de tractie en stabiliteit verbeterden.

First release of Runbird logo

1980's - 1990's

Begin jaren 1980 wordt een versie van het 'Runbird'-logo ontworpen. Het bedrijf betreedt de hardloopschoenenmarkt door prestatiegerichte schoenen te produceren. De Mizuno Wave technologie werd geïntegreerd in de tussenzool van deze schoen voor een betere demping, stabiliteit en energieafvoer.

Mizuno Wave Rider

2000's - 2010's

Met de Mizuno Wave technologie wordt de Wave Rider een duurzame lijn hardloopschoenen die bekend staat om zijn prestaties en comfort. Mizuno's Wave technologie wordt gebruikt om stabiliteit en ondersteuning te bieden met de Wave Inspire serie, waarmee de marktpositie van Mizuno verder wordt verstevigd.

Mizuno Vandaag de dag

Mizuno blijft zich inzetten voor innovatie en prestaties via de Technology Development Division. Naast verbeterde demping en energieteruggave verbetert de in 2020 geïntroduceerde ENERZY tussenzooltechnologie de hardloopervaring van atleten.

Wist je dat?

Mizuno maakte oorspronkelijk traditionele Japanse tabi schoenen en geta sandalen, waaronder die voor de Samurai klasse, voordat het een fabrikant van sportartikelen werd. Een bedrijf dat ooit schoeisel voor Samurai leverde, is geëvolueerd tot een modern sportmerk dat wereldwijd bekend staat om zijn innovatieve sportschoenen en een fascinerende transformatie heeft ondergaan.