Skip to content

Introductie van Karhu

Karhu Sneakers werd opgericht in 1916 en is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle sportmerken ter wereld.

Het beroemde 'M'-logo staat voor het Finse woord 'Mestari', wat 'Kampioen' betekent. Het merk heeft zijn naam eer aangedaan door niet alleen de Olympische Spelen te domineren, maar ook andere circuits over de hele wereld.

Karhu's toewijding om hardlopen te begrijpen en voortdurende innovatie is wat het merk en hun hardloopschoenen zo populair maakt.

Sneaker Technologie

Het merk Karhu staat sinds oprichting bekend om zijn baanbrekende technologieën en produceert innovatieve hardloopschoenen die gedragen worden door Olympische en professionele atleten.

Karhu's populairste ontwerpen zijn de Air Cushion en Fulcrum technologieën en het Synchron vetersysteem. Het Finse merk biedt ook kleding en accessoires aan, zodat atleten van alle niveaus in complete uitrusting de hardloopbaan kunnen betreden.

De geschiedenis van Karhu

Karhu logo 1916

1916

Karhu werd opgericht in Helsinki, Finland, als een ski- en uitrustingsbedrijf.

Athlete running with karhu sneakers

1960

Als gevolg van zijn expertise op het gebied van sportuitrusting breidt Karhu zijn productassortiment uit met hardloopschoenen.

Karhu running athletes

1970

Karhu brengt zijn iconische 'Finnair' sneaker uit, vernoemd naar de Finse nationale luchtvaartmaatschappij en beroemd om zijn slanke ontwerp.

karhu albatross from 1982

1982

Karhu introduceert het Trampas model, een lichtgewicht en flexibele hardloopschoen.

Karhu Lacing technology

1996

Met de lancering van de 'Fusion' serie kunnen hardlopers en buitensporters nu genieten van een fusie van designelementen.

Karhu Aria model sneaker

2010s

Karhu krijgt internationale erkenning en werkt samen met de Finse sneakerretailer Footpatrol aan een limited-edition release. Daarnaast viert Karhu zijn 100-jarige bestaan met speciale sneakers en evenementen, die het rijke erfgoed en vakmanschap benadrukken. Tot slot introduceert Karhu de retro hardloopschoen 'Aria' als onderdeel van het lifestyle aanbod.

Karhu Vandaag de dag

Vandaag de dag is de sneakercultuur uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met miljoenen mensen die over de hele wereld sneakers verzamelen, verhandelen en dragen. Het merk Karhu speelt hier een grote rol in.

Naast een lange geschiedenis in de sport hebben Karhu sneakers onlangs erkenning gekregen als lifestylemerk, wat heeft geresulteerd in samenwerkingen met grote merken.

Een Karhu Albatross met Moomin-patroon werd gemaakt door Sneakersnstuff. Een Fusion 2.0 werd uitgebracht door de Nederlandse sneakerboetiek Patta en Concepts herlanceerde de klassieke Aria '95 in een op Finland geïnspireerde kleurstelling in 2015.

Een jaar later brachten Patta en Karhu ook de speciale collab voor de 100e verjaardag van de Karhu Synchron uit. Toen Kanye West in 2017 Karhu Fusion 2.0's droeg, kreeg het merk nieuwe bewonderaars en een hype in de VS.

Wist je dat?

Karhu's logo bevat een berensymbool geïnspireerd op het nationale dier van Finland. Het logo is een eerbetoon aan de wilde natuur en wildernis van het land. Karhu betekent "beer" in het Fins.