Skip to content

KangaROOS

Als gevolg van de unieke en functionele ontwerpkenmerken van het merk, werd KangaROOS populair in de jaren 1980 dankzij de hardloopschoenen en sneakers met kenmerkende zakken.

KangaROOS blijft innoveren op klassieke ontwerpen met nieuwe silhouetten met lichtgewicht materialen, memory foam inlegzolen en sokachtige constructie.

Ze bieden een breed scala aan kleuren, patronen en materialen die passen bij verschillende levensstijlen.

DYNACOIL Technologie

KangaROOS Originals en Made in Germany modellen bevatten DYNACOIL schokabsorptie- en energieherstelsystemen. NASA ontwikkelde het basismateriaal en gebruikte het in astronautenlaarzen tijdens de Apollo-missies om schokken te absorberen.

DYNACOIL is een geweven stof die bestaat uit vijf spoelen van elastische, in elkaar grijpende nylondraden. Het is licht van gewicht, extreem sterk en neemt na elke schok zijn oorspronkelijke vorm weer aan.

De hiel is gedempt met polyurethaan, wat schokken op enkel-, knie- en heupgewrichten en het ruggenmerg en tussenwervelschijven enorm minimaliseert.

Sneaker Ontwerp

De KangaROOS sneakers hebben niet alleen een praktisch ontwerp, maar ze hebben ook functionele elementen.

Een van de meest opvallende kenmerken van het merk is de KangaROOS Pocket, een klein zakje met ritssluiting op de tong.

In dit soort zakken kunnen dragers gemakkelijk items zoals sleutels, munten en andere benodigdheden opbergen.

KangaROOS sneakers zijn ontworpen voor verschillende smaken en behoeften en hebben vaak dempende middenzolen, gewatteerde kragen en duurzame buitenzolen.

Laatste nieuws

Lees alle

De geschiedenis van KangaROOS

kangaroos vintage poster

1979

KangaROOS is opgericht door de Amerikaanse architect en hardloper Bob Gamm en is vernoemd naar het iconische dier van Australië.

Bob had het idee om een sportschoen te maken met een klein 'zakje' waarin een sleutel en een klein aantal munten passen.

kangaroos 1980 poster

1980

Het merk brengt zijn eerste sneakermodel uit, de KangaROOS 'COMBAT', die een zijvakje heeft voor een sleutel of geld.

Hardloper Bill Rogers wint de Boston City Marathon met de 'COMBAT', waardoor het merk snel groeit op de Amerikaanse sportmarkt.

kangaroos coil r1

1981

Het KangaROOS Coil R1 model wordt uitgebracht, ook met het kleine zakje met rits aan de zijkant van de schoen.

Gewaagde kleurencombinaties hielpen de sneaker in de mode te komen in de jaren 80 en de originele Coil R1 is nu een gewild verzamelobject onder liefhebbers van klassieke stijlen.

kangaroos skywalker

1983

Het merk presenteerde de KangaROOS 'SKYWALKER' in 1983, deed zijn intrede in de basketbalsport en werd, dankzij NBA-legende Clyde "The Glide" Drexler, de sneaker van verlangen van de jaren 80.

kangaroos drexler

1984

In samenwerking met professioneel basketballer Clyde Drexler lanceert KangaROOS de "KangaROOS Drexler" basketbalschoen.

university of illinois

1985

Gamm werkt samen met een testfaciliteit van 10.000 vierkante meter aan de Universiteit van Illinois, het KangaROOS Laboratorium & Gymnasium, waardoor de sneakers van het merk voor veel verschillende sporten kunnen worden ontwikkeld, waaronder basketbal, hockey en tennis.

kangaroos dynacoil

1986

In samenwerking met NASA-ingenieurs ontwikkelt het merk de 'Dynacoil'-technologie, een 3D geweven spoelstoftechnologie die nu wordt gebruikt in KangaROOS-sneakers.

Ook wordt het 'Invader'-model uitgebracht, met een rubberen zool met groeven voor betere tractie en een bovenwerk van zacht suède.

kangaroos rage

1990

KangaROOS Rage, een hardloopschoen die bekend staat om zijn futuristische ontwerp en technologische innovaties, wordt geïntroduceerd. Met de Dynacoil-technologie had het model een enorme impact op de sneakercultuur van begin jaren 90.

43einhalb store

2008

In samenwerking met de Duitse sneaker retailer 43einhalb, brengt KangaROOS de Limited Edition "43einhalb x KangaROOS Coil-R1" uit.

kangaroos peanut butter coil r1

2014

Het Duitse merk AFEW werkt voor het eerst samen met KangaROOS aan de Coil R1 in een gelimiteerde oplage van slechts 100 paar. De 'Peanut Butter' was meteen uitverkocht.

Ze zullen nog twee keer samenwerken, in 2016 en 2018, aan de Omnicoil II 'Jelly' en de Coil R1 'Mighty Forest'.

kangaroos voltera ultimate

2017

De "KangaROOS Ultimate", opnieuw uitgebracht in de jaren 1980, wint aan populariteit onder sneakerverzamelaars.

KangaROOS Vandaag de dag

In de afgelopen jaren is KangaROOS doorgegaan met het ontwerpen van sneakers die functionaliteit combineren met stijl. KangaROOS heeft nieuwe modellen en samenwerkingen geïntroduceerd die populair zijn geworden onder sneakerliefhebbers en -verzamelaars. KangaROOS werkt vaak samen met bekende ontwerpers of merken om unieke releases in beperkte oplage te creëren.

Bovendien is het sneakeraanbod van KangaROOS bijgewerkt met nieuwe materialen en technologieën, maar ook met bijgewerkte versies van klassieke ontwerpen. Hoewel KangaROOS-sneakers zich blijven onderscheiden door hun zakkenmerk, biedt het merk nu een breed scala aan stijlen voor een breder publiek.

Enkele bekende samenwerkingen zijn de eerste sneaker van Jägermeister, Sneakerness' 'Green Bridges' Ultimate model en Tommy Triggah en Morprime's 'The Inside Job' Racer Hybrid samenwerking.

Met een kenmerkende en nostalgische aantrekkingskracht heeft het merk een niche in de sneakermarkt gecreëerd door innovatie en functionaliteit. De Coil R1 en R2, Invader en Ultralight worden verkocht in meer dan 60 landen en staan bekend als de signature KangaROOS modellen.

Wist je dat?

Roos Pockets werden een kenmerkend ontwerpelement van KangaROOS sneakers sinds ze werden geïntroduceerd als een van hun vroegste sneakerontwerpen. Dankzij deze unieke functie kunnen dragers kleine voorwerpen zoals sleutels, munten of andere kleine benodigdheden gemakkelijk meenemen terwijl ze onderweg zijn.