Skip to content

HOKA

Het Franse sportmerk HOKA is de afgelopen jaren een begrip geworden.

HOKA werd in 2009 opgericht door de twee Fransen Nicolas Mermoud en Jean-Luc Diard en was oorspronkelijk bedoeld voor wandelsneakers, maar steeg begin jaren 2020 tot grote populariteit met hun lifestyle-silhouetten.

De sneakers van het merk zijn meteen herkenbaar aan hun geavanceerde technologieën en moderne design.

Sneaker Ontwerp en technologie

Met hun geavanceerde technologieën zijn de lichtgewicht sneakers van HOKA erg populair bij sporters over de hele wereld. Met name het HOKA Gaviota 5 model is een populair silhouet, net als de Clifton 9 en Speedgoat 5.

HOKA's gebogen Meta-Rocker, verwerkt in de zool van de schoen, voorkomt dat je plat landt en stuwt je vooruit met een stuwkrachtboost.

Hun Active Foot Frame houdt de hiel op zijn plaats en wiegt de voet zodat deze deel gaat uitmaken van de schoen, wat resulteert in ultieme ondersteuning en stabiliteit.

De HOKA-modellen maken ook gebruik van GORE-TEX, een waterdicht en ademend materiaal, en EVA-schuim tussenzolen die zorgen voor demping en comfort.

De geschiedenis van HOKA

HOKA is een vrij jong sneakermerk, vergeleken met concurrenten als Nike, New Balance en PUMA.

Het merk werd in 2009 opgericht door Nicolas Mermoud en Jean-Luc Diard. Het duo wilde een sneaker ontwerpen die grip zou bieden tijdens het bergaf rennen. De schoen had een vergrote buitenzool waarmee je de berg af kon "vliegen".

In 2013 werd het bedrijf overgenomen door Deckers Brands, ook het moederbedrijf van UGGs en Teva.

Nu, meer dan tien jaar later, zijn de sportschoenen ook erg populair als lifestyle sneakers.

Wist je dat?

HOKA droeg eerst de naam HOKA One One, een uitdrukking van de inheemse Maori van Nieuw-Zeeland die losjes vertaalt als "to fly over the earth".