Skip to content

BAPE

21 resultatenPagina 1 van 1

BAPE Sneakers

A Bathing Ape (of BAPE) is een Japans streetwearmerk dat in 1993 door Nigo (Tomoaki Nagao) werd opgericht. Geïnspireerd door ‘Planet of the Apes’ uit 1968 en de clubscene van Tokio, staat BAPE bekend om zijn eigenzinnige graphics en kleurgebruik, en vooral om zijn iconische Camo-patroon.

Hun BAPE STA sneaker model, geïntroduceerd in 2000, staat bekend om zijn felle kleurstellingen en niche samenwerkingen met merken als Marvel, Spongebob, JJJound en meer. Gemodelleerd naar de Nike Air Force 1, ruilt BAPE hun Swoosh in voor een vallende ster logo en bedekt de lakleren constructie met levendige kleurenschema’s.

Het was Pharrell Williams die BAPE onder de aandacht van de VS bracht, en in 2005 ging Pharrell’s merk Billionaire Boys Club een samenwerking aan met BAPE, waardoor hun flitsende esthetiek een steunpilaar van de hiphopmode werd. BAPE’s eerste overzeese winkels openden in LA en New York in 2005 en 2006, en Kanye West ontwierp zijn eigen paar van de BAPE STA sneaker in 2007.

BAPE heeft ook samengewerkt met grote sneakermerken als adidas. In 2019 werkten de twee merken samen aan twee Ultraboost-sneakers met camopatroon voor de Super Bowl. Andere modellen waar de twee aan hebben samengewerkt zijn onder andere de NMD_R1 en de adidas Originals Superstar.

Passen BAPE sneakers goed bij de maat?

Over het algemeen vallen BAPE sneakers normaal.