Skip to content

De adidas Yeezy Boost 700

Ontworpen door adidas en Kanye West, markeert de adidas Yeezy Boost 700 een baanbrekend moment in het moderne sneakerontwerp.

Met zijn lompe silhouet en gedurfde, meerlaagse constructie brak de Yeezy Boost 700 al snel met de traditionele sneakeresthetiek. Deze sneaker wijkt sterk af van de strakke, minimalistische ontwerpen die de markt domineren en introduceert een nieuwe golf van maximalistische stijl.

Als verrassingsdrop in augustus 2017 haalde de eerste 'Wave Runner'-kleurstelling de krantenkoppen met zijn dikke zool en meerkleurige blocking.

Het ontwerp van Yeezy 700

Een opvallend gevormde zool maakt de sneaker volumineuzer en zorgt tegelijkertijd voor stabiliteit en ondersteuning. De tussenzool van de Boost 700 zit boordevol Boost dempingstechnologie.

Reflecterende details maken de schoen niet alleen beter zichtbaar, maar zorgen ook voor een futuristische look. Het robuuste vetersysteem van de schoen zorgt voor een stevige en verstelbare pasvorm.

Comfortabele ondersteuning voor enkel en wreef wordt vaak geboden door gewatteerde tongen en kragen. Met zijn robuuste buitenzool verlegt de adidas Yeezy Boost 700 de grenzen van traditionele schoenen en voegt hij esthetiek en functionele tractie toe.

adidas Yeezy Boost 700 iteraties

De Yeezy Boost 700-serie van adidas staat alom bekend om zijn innovatieve en evoluerende ontwerpen, met kenmerkende colorways die elke variatie introduceren. Met een grof silhouet en een speelse mix van grijs, zwart, blauw en groene tinten debuteerde de originele Yeezy Boost 700 in de 'Wave Runner' colorway.

Een gedempt, monochroom thema en verfijnde panelen vormen de 'Static' colorway van de Yeezy Boost 700 V2. De 'Azael' colorway introduceert de Yeezy Boost 700 V3, met een futuristisch ontwerp in een opvallend wit en grijs palet.

Tot slot lanceerde de Yeezy Boost 700 MNVN met de kleurstellingen 'Triple Black' en 'Orange', met een slank nylon bovenwerk en vet 700-logo, wat een belangrijke verschuiving markeert naar een meer stedelijke en moderne esthetiek.

Kanye West's dynamische benadering van sneakerontwerp werd benadrukt in elk van deze eerste colorways, die de toon zetten voor hun respectievelijke modellen.