Skip to content

adidas Yeezy Boost 700

2 resultatenPagina 1 van 1

De adidas Yeezy Boost 700

Volgens veel sneakerheads is de adidas Yeezy Boost 700 de ultieme chunky ‘dad’-schoen en is hij ongelooflijk populair. Kenmerkend voor het model is de grote tussenzool en het gebruik van subtiele kleuren op het bovenwerk. Naast zijn stijlvolle goede looks is hij ook nog eens ongelooflijk comfortabel, dankzij de Boost zool die in de sneaker aanwezig is.

Wie ontwierp Yeezy 700?

De adidas Yeezy Boost 700 is ontworpen door Kanye ‘Ye’ West en adidas en onthuld tijdens de Yeezy Season 5 modeshow in februari 2017.

Wanneer is de adidas Yeezy Boost 700 uitgekomen?

We zagen de eerste adidas Yeezy Boost droppen in augustus 2017. In de maanden voorafgaand aan de release was er al veel over gelekte beelden van het model gesproken, en niet op een positieve manier. Maar nadat de eerste sneaker via YeezySupply uitkwam veranderden veel mensen van mening. De hype rond het silhouet explodeerde toen Chance the Rapper de Yeezy Boost 700 droeg tijdens Saturday Night Live.

Wat was de eerste Yeezy Boost 700?

In 2017 de eerste adidas Yeezy Boost 700 kwam uit in een ‘Waverunner‘ colorway. Hij was gekleed in een grotendeels grijze upper met blauwe, zwarte, groene en oranje details.

In 2018 kwam de ‘Mauve‘ colorway uit op de Yeezy 700, met zwarte en bruine tinten voor het herfstseizoen. Neon groene details te zien op de tussenzool en de gom buitenzool rondde de colorway af. Na de ‘Mauve’ kwam de ‘Inertia‘ colorway in een prachtig lichtblauw met neon oranje details.

In 2019 kwamen de ‘Utility Black‘, ‘Analog‘, ‘Geode‘, ‘Teal Blue‘ and ‘Carbon Blue‘ colorways op de Yeezy Boost 700.

In 2021 werden de kleurstellingen ‘Sun‘, ‘Salt‘, ‘Bright Blue‘, ‘Enflame Amber‘, ‘Wash Orange‘ en ‘Fade Azure‘ op het model uitgebracht.

Heeft de Yeezy 700 Boost?

Kenmerkend voor de Yeezy 700 is natuurlijk de gigantische Boost zool die in de sneaker aanwezig is. Deze technologie van adidas zorgt ervoor dat er bij elke stap zo veel mogelijk energie wordt teruggegeven. De Yeezy Boost 700 was het vierde model van Kanye West dat voorzien was van Boost technologie.

Wanneer is de Yeezy Boost 700 v2 uitgekomen?

2018 zag ook de release van de eerste Yeezy Boost 700 V2 colorway. De ‘Static‘ was gekleed in wit en grijs en het model was een stuk sportiever dan zijn voorgangers, voornamelijk door de strakke lijnen op het bovenwerk en het mesh materiaal dat gebruikt is bij de bouw.

In 2019 dropten de ‘Hospital Blue‘, ‘Vanta‘, ‘Tephra‘ en ‘Inertia‘ Yeezy Boost 700 V2 colorways. De ‘Geode’ kreeg een speciale release in 2019 via een landelijke campagne in Amerika waar de colorway werd verkocht via limonadekraampjes, waarmee geld werd ingezameld voor de National Alliance of Mental Illness.

Na een rustig jaar voor 2020, werden in 2021 de ‘Cream‘ en ‘Mauve‘ colorways gedropt op de 700 V2.

Wanneer is de Yeezy 700 v3 uitgekomen?

De Yeezy 700 V3, die al sinds 2018 wordt geplaagd en in december 2019 voor het eerst werd uitgebracht, was het eerste 700-model dat geen Boost-demping in de zool had. Gedropt in de bot witte en grijze ‘Azael‘ colorway, werd de geweven basis eronder verwisseld voor mesh en gekooid in RPU plastic. De zool werd groter gemaakt, waardoor het model er volumineuzer uitziet dan de eerste twee versies.

De ‘Alvah‘ colorway kwam het jaar daarop uit, in 2020, en hield zijn thema simpel, met Primeknit bases en overlays van gemengd materiaal bekleed met zwart. Uitsparingen in de zwarte buitenzool onthulden gele details. De ‘Safflower‘ volgde al snel in een crèmekleurig en geel design, en de ‘Clay Brown‘ met grijze en bruine details.

In 2021 werden de ‘Kyanite‘, ‘Arzareth‘, ‘Dark Glow‘ en ‘Copper Fade‘ uitgebracht, en in 2022 verscheen de ‘Mono Safflower‘ in een intensere crèmekleurige en gele colorway met zwarte details.

Wanneer is de Yeezy Boost 700 MNVN uitgekomen?

De eerste Yeezy Boost 700 MNVN (“Minivan”) kwam in februari 2020 uit in een ‘Black‘ colorway, met de ‘Orange‘ kort daarop volgend. Het silhouet verschilt van de eerste drie versies door het gebruik van een nylon bovenwerk uit één stuk in plaats van het gebruikelijke gelaagde ontwerp, en grote, reflecterende ‘700’ branding op het zijpaneel. De overlays zonder naden bieden meer flexibiliteit en comfort, terwijl de bungee veters de sneaker makkelijker aan en uit te trekken maken.

Andere Yeezy Boost 700 MNVN’s zijn sindsdien gedropt met in ‘Bright Cyan‘, ‘Blue Tint‘, ‘Honey Flux‘, ‘Phosphor‘, ‘Bone‘, ‘Metallic‘, ‘Resin’, ‘Geode‘ en ‘Wash Cream’ colorways.  

Zijn Yeezy 700 goede sportschoenen?

De Yeezy 700 is ontworpen als hardloopschoen en kan ook intensieve trainingen in de sportschool doorstaan. De Boost-middenzool biedt een geweldige respons en rendement tijdens het lopen of rennen. Het bovenwerk is ook zeer flexibel en het mesh zorgt voor een groot ademend vermogen.

Ze zijn echter niet gemaakt voor sporten als basketbal, omdat ze niet zijn ontworpen om de bewegingen van spelers tijdens een wedstrijd te ondersteunen.

Wat kosten Yeezy 700s?

Bij de release, Yeezy Boost 700s verkopen rond de € 220.

Passen Yeezy 700s goed?

Over het algemeen vallen de adidas Yeezy Boost 700’s normaal, maar het kan zijn dat je een halve maat groter moet nemen als je brede voeten hebt, vooral voor de 700 V3 en MNVN.