Skip to content

De adidas Superstar

De adidas Superstar is een legendarische sneaker in de schoenenwereld en heeft een legendarische status bereikt. De Superstar staat symbool voor stijl en urban fashion, overstijgt generaties en blijft dankzij het tijdloze ontwerp een belangrijk onderdeel van de sneakercultuur.

De adidas Superstar werd voor het eerst geïntroduceerd in 1970 als basketbalschoen. Oorspronkelijk op de markt gebracht als de "adidas Shell Toe", werd de Superstar ontworpen door adidas werknemer en gerenommeerd schoenenontwerper Haillet Horst.

Ontwerp van de adidas Superstar

Veel ontwerpelementen dragen bij aan het iconische uiterlijk en de blijvende populariteit van de adidas Superstar. De rubberen veiligheidsneus is het meest herkenbare kenmerk van de Superstar. Het beschermt de tenen tijdens het basketbalspel en onderscheidt de Superstar van andere sneakers. Daarnaast staat het kenmerkende driestreeplogo van adidas op de schoen. De iconische strepen van adidas zijn een essentieel designelement dat een sportieve en stijlvolle touch toevoegt.

Superstars hebben meestal een leren bovenwerk, dat duurzaam, flexibel en klassiek is. Door de leren constructie voelt de schoen premium aan. De buitenzool van de Superstar heeft een visgraatprofiel. Het patroon biedt uitstekende tractie en grip op verschillende oppervlakken, waardoor hij ideaal is voor dagelijks gebruik. Bovendien is de Superstar versierd met een goudkleurig Trefoil-logo op de tong en het hiellipje. Dit logo vertegenwoordigt niet alleen het merk adidas, maar geeft de schoen ook extra elegantie.

Laatste nieuws

Alles lezen

De adidas Superstar - Een Cultureel Icoon

De adidas Superstar, ook wel bekend als de 'shell toe', is een tijdloze klassieker die zijn weg heeft gevonden naar de harten van velen. Zijn bekendheid in de hiphopcultuur begon toen de schoen samen met het adidas trainingspak werd geadopteerd als een onofficieel uniform door de genrebepalende groep Run DMC.

Run DMC's liefde voor de Superstar en hun nummer 'My adidas' maakte de Superstar tot een cultureel icoon en bracht hem bij een groter publiek. Tegenwoordig is de Superstar bekender om zijn band met hiphop dan om zijn oorsprong als basketbalsneaker, en het blijft een van de populairste schoenen die adidas ooit heeft geproduceerd.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date