Skip to content

De adidas Stan Smith

Met zijn tijdloze ontwerp en blijvende aantrekkingskracht is de adidas Stan Smith sneaker zijn atletische oorsprong ontstegen en uitgegroeid tot een wereldwijd mode-icoon. Oorspronkelijk uitgebracht in 1960 als adidas Robert Haillet, veranderde het ontwerp zijn naam een decennium later in adidas Stan Smith als teken van een iconische samenwerking tussen de Amerikaanse tennisser en het merk activewear. Het eenvoudige maar elegante leren bovenwerk en minimalistische ontwerp won al snel aan populariteit buiten de sportwereld.

Het ontwerp van Stan Smith

De adidas Stan Smith staat bekend om zijn minimalistische ontwerp en is al decennialang in de smaak gevallen bij zowel modefanaten als atleten. Stan Smith heeft een bovenwerk van glad, volnerfleer dat zowel duurzaamheid als een gestroomlijnd uiterlijk biedt. Een slimme draai aan het kenmerkende ontwerp van adidas zijn de geperforeerde drie strepen aan de zijkanten, die subtiele branding en ventilatie toevoegen. De gekleurde haklipjes zijn visueel interessant en zijn vaak uitgevoerd in contrasterende tinten, wat bijdraagt aan de iconische status van de schoen.

Op de tong staat een portret van Stan Smith en zijn handtekening, wat de schoen een persoonlijk tintje geeft en de associatie met hem versterkt. Het lage profiel en de comfortabele pasvorm worden versterkt door de platte buitenzool. Met een overwegend wit kleurenschema wordt het algehele ontwerp van de Stan Smith gekenmerkt door een ingetogen elegantie. In casual schoenen heeft deze combinatie van ontwerpelementen de blijvende populariteit van de Stan Smith bevestigd.

De duurzame Stan Smiths

Met de Stan Smith sneaker in de voorhoede van de milieuvriendelijke reis van adidas, heeft het bedrijf grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. adidas erkende de noodzaak van duurzamere productiepraktijken en introduceerde verschillende duurzame versies van de iconische Stan Smith, inclusief milieuvriendelijke materialen en processen.

De duurzame Stan Smiths van adidas weerspiegelen niet alleen de voortdurende inzet van het bedrijf om de impact op het milieu te minimaliseren, maar vinden ook weerklank bij consumenten die op zoek zijn naar milieuvriendelijke schoenen.