Skip to content

De adidas Rivalry

Het Rivalry-silhouet werd in 1986 geïntroduceerd in zowel een hoge als lage versie. Het model was vooral bedoeld voor basketbal. In die tijd was adidas al een bekend basketbalmerk. Basketballers bewonderden silhouetten als de Superstar, Top Ten, Campus en adidas Forum.

De adidas Rivalry werd gemaakt door Jacques Chassaing. Chassaing ontwikkelde verschillende adidas modellen, waaronder de Forum, ZX-serie en EQT-lijn.

adidas Rivalry intro

adidas Rivalry design

Ontwerp van de adidas Rivalry

De Rivalry High en Low modellen zijn op maat. Deze adidas schoenen moderniseren de traditionele '80s basketbalvorm met een low-top ontwerp. Het gladde suède bovenwerk zorgt voor een kwaliteitsvolle stijl, terwijl de delicate tinten voor een rustgevende, natuurlijke sfeer zorgen. Franse badstof voering en een EVA middenzool geven de hele dag comfort, terwijl de rubberen cupsole duurzaamheid toevoegt.

Wist je dat?

De originele Rivalry High en Low varianten waren verkrijgbaar in een op New York Knicks geïnspireerde tint. De basketbalploeg uit New York werd in 1946 opgericht en werd meteen een van de bekendste teams ter wereld. Naast Patrick Ewing waren Willis Reed en Walter "Clyde" Frazier, bekend van de PUMA Suede, lid van de Knicks.

adidas Rivalry Fact