Skip to content

De adidas Forum

Zowel op sportief als op modegebied zijn adidas Forum Sneakers zonder twijfel populaire schoenenopties. Het iconische ontwerp en de indrukwekkende prestatiekenmerken van deze sneaker hebben ze tot een icoon in de sneakercultuur gemaakt.

Geschiedenis van het adidas forum

De adidas Forum Sneakers werden oorspronkelijk ontwikkeld als basketbalschoen en kwamen begin jaren 1980 op de markt. Deze sneakers werden speciaal ontworpen om aan de behoeften van basketbalspelers te voldoen en wonnen al snel aandacht vanwege hun innovatieve kenmerken en stijlvolle uiterlijk. Naast het bieden van uitstekende enkelondersteuning en stabiliteit op het veld, stonden de Forum Sneakers vooral bekend om hun high-top ontwerp.

Ontwerp van het adidas Forum

Om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften en voorkeuren van sneakerliefhebbers, hebben de adidas Forum Sneakers verschillende updates en iteraties ondergaan. Een opvallend kenmerk van de adidas Forum Sneakers is het enkelbandje dat een X-vorm heeft. Het bandje biedt extra steun en stabiliteit aan de enkel, voorkomt blessures en verbetert de algehele lockdown.

Wist je dat?

Bekende spelers zoals Patrick Ewing, Clyde Drexler en Kareem Abdul-Jabbar werden vaak gezien met deze sneakers op het veld, wat hun aantrekkingskracht nog groter maakte.