Skip to content

adidas EQT

7 resultatenPagina 1 van 1

adidas EQT

De adidas EQT is een echte klassieker van adidas. Voor het eerst uitgekomen in 1991 en tot de dag van vandaag wordt hij steeds weer vernieuwd en nog steeds gedragen. Dit komt natuurlijk door de tijdloze jaren 90 looks van deze sneaker. 

Equipment 

EQT staat voor equipement en was in 1991 voor het eerst uitgebracht om de prestaties van de hardlopers te verbeteren. Alles sneakers in de EQT lijn werden toen in dezelfde colorway uitgebracht. Namelijk white / green / black. Een van de meest opvallende modellen die toen uitkwam was de degene met een open toebox. Hierdoor kon de sneaker nog beter ademen en was perfect om te presteren in de zomer. 

Teruggebracht in 2017

26 jaar na de eerste release was adidas bereid om de geschiedenis van de sneaker op zijn kop te zetten. In 2017 kwam hij niet meer uit in de traditionele groen, zwart en witte colorway maar bijvoorbeeld in een Toro Red colorway. Daarnaast bracht adidas de succesvolle Boost zool, bekend van de Ultra Boost, aan op de vernieuwde EQT. Dit noem je pas een makeover. Hierdoor is de EQT nog comfortabeler dan ooit en nog steeds erg populair

Vele colorways

Sinds 2017 zijn de EQT sneakers in gigantisch veel kleuren uitgekomen. Van felle kleuren zoals rood en blauw tot colorway waar de klassieke kleur groen uit 1991 weer terug in is gebracht en is hij tot de dag van vandaag nog gigantisch populair. Hierdoor verdient de EQT zeker een plekje in het rijtje van legendarische adidas modellen met bijvoorbeeld de Stan Smith, Continental 80 en de LA Trainer.