Skip to content

De adidas Campus

De adidas Campus is een sneaker die geboren is op het basketbalveld, maar bestemd is voor het stedelijke landschap. Het suède van de schoen heeft een verhaal. De strakke lijnen en tijdloze aantrekkingskracht van de schoen combineren functionaliteit en stijl. Oorspronkelijk bekend als de "Rod Laver" in de jaren 1970, is de Campus geëvolueerd tot een tijdloos ontwerp samengesteld uit eersteklas leer en suède voor comfort en duurzaamheid.

De adidas Campus is er in twee verschillende versies, de 80's en de 00's. De adidas Campus 80's is de OG gemaakt met luxe leer en subtiele branding die gedempte rebellie en vintage stijl oproept. De 00's, uitgebracht in 2022, brengen de stoere branie van de jaren 2000 terug in een gedurfd kleurenpalet en verhoogde demping met gouden merkopdrukken.

Ontwerp van de adidas Campus

De adidas Campus is een echte klassieker met een bovenwerk van pluche suède, geaccentueerd met de kenmerkende drie strepen van adidas voor een stijlvolle look. Ontworpen voor comfort en flexibiliteit, de afgeronde neus doet denken aan zijn basketbalverleden, terwijl de dikke rubberen zool duurzaamheid en tractie biedt. Met zijn lage profiel en gewatteerde tong en kraag is hij veelzijdig voor dagelijks gebruik. De contrasterende hielpatch in combinatie met een traditionele vetersluiting verbetert de esthetiek en ondersteuning.

De adidas Campus is niet zomaar een schoen; het is een symbool van duurzame stijl en cultureel aanpassingsvermogen.

adidas Campus en subculturen

Een belangrijk kenmerk van de Campus is zijn vermogen om zich in de loop der tijd aan te passen aan en aan te slaan bij een grote verscheidenheid aan subculturen. Het kreeg een legendarische status door de associatie met iconen als de Beastie Boys in de jaren 1980. In de jaren '90 werd de band een symbool voor indie- en grungebewegingen, waarmee het culturele belang van de band werd verstevigd.