Skip to content

De adidas Adilette

De adidas Adilette sandaal staat synoniem voor vrije tijd, vrijetijdskleding en casual stijl. De Adilette staat bekend om zijn eenvoudige maar herkenbare ontwerp en is een onmisbare schoenkeuze geworden voor atleten en fashionista's. De adidas Adilette werd voor het eerst geïntroduceerd in 1972 en is een veelzijdige slippersandaal. De sandaal werd oorspronkelijk ontworpen voor atleten, maar won al snel aan populariteit buiten de sportwereld.

Ontwerp van de adidas Adilette

De Adilette heeft een bovenwerk met één bandage van synthetisch materiaal of leer. Naast het adidas-driestreeplogo hebben de bandages een sportieve look. De schoen heeft een voorgevormd voetbed dat meestal is gemaakt van EVA (ethyleenvinylacetaat). Het voetbed biedt de hele dag comfort met ondersteunende demping en vormt zich naar de vorm van de voet.

Hoe draag je de adidas Adilette?

De Adilette is oorspronkelijk ontworpen als sportslide, maar kan zowel casual als sportief gedragen worden. Deze veelzijdige sandaal is perfect voor alledaagse uitstapjes of voor na de training. Met zijn duurzame rubberen constructie biedt hij tractie en grip. Meestal heeft de buitenzool een structuurpatroon om uitglijden te voorkomen. De Adilette is een tijdloze klassieker dankzij het eenvoudige en functionele ontwerp. Verschillende kleurstellingen en samenwerkingen hebben de aantrekkingskracht van adidas vergroot en persoonlijke expressie mogelijk gemaakt.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date