Skip to content

Air Jordan 1 Low ‘Doernbecher’
FD9665-351
88% upvoted

Misschien vind je dit ook leuk

Air Jordan 1 Low SE 'Washed Denim'Air Jordan 1 Mid SE 'Metallic Silver'Air Jordan 1 Mid SE 'Black Gold'Air Jordan 1 High '85 'Metallic Burgundy'Air Jordan 1 Low 'Industrial Blue'Air Jordan 1 Mid 'Industrial Blue'

Productdetails

StylecodeFD9665-351
MerkAir Jordan
ModelAir Jordan 1
ColorwayGorge Green/Court Purple/White/Barely Volt/Sail
KleurGroen
DoelgroepMannen, Vrouwen
ReleasedatumVerwacht in februari 2023
Beoordeling8.8 / 10 (360 stemmen)
Gepubliceerd13 februari 2023 11:36
Bijgewerkt18 april 2024 06:28
Als onderdeel van de samenwerking tussen Nike en het OSHU Doernbecher Kinderziekenhuis is de Air Jordan 1 Low 'Doernbecher' ontworpen. Met een langdurige samenwerking van releases die in 2004  begon, blijft het sportkmerk geld inzamelen voor het medische instituut via de Freestyle-collectie, die door de patiënten is ontworpen.

Deze Air Jordan 1 Low is een explosie van kleuren die positiviteit uitstralen, ontworpen door de 15-jarige Riddhi Mahajan. Het silhouet heeft een groen en paars kleurenschema, een contrasterende combinatie die de positieve instelling van de ontwerper weerpsiegelt. Het bovenwerk is uitgevoerd in 'Shadow Lime' leer op de neus en de hiel, met 'Kaitoke Green' leren overlays op de voorvoet en de bovenste oogjes. De mediale overlays en hiel tab komen in dezelfde donkere groene tint gemaakt van gestructureerde stof. De witte middenvoet vormt de perfecte achtergrond voor de paars doorschijnende Swoosh die het opschrift 'Radiate Positivity' zichtbaar maakt. Op de toebox staat 'Brand New Day' in hetzelfde romantische handschrift. Op de zijkant is de sneaker voorzien van een geborduurd madeliefje, dat de positieve stemming benadrukt die de schoen moet uitdragen. De veters zijn gemaakt van ombre gradiënten die beginnen met geel en uiteindelijk naar paar leiden, wat het model een speels tintje geeft. Door de hele schoen heen is holografische stof gebruikt om de overlays te omlijnen, een glad maar opvallend detail. De co-branded elementen op het tonglabel komen overeen met de logo's op de heldere waterafbeeldingen op de binnenzool. Het 'Wings'-logo staat op de heel tab en past bij de paarse doorschijnende buitenzool die het opschrift 'Riddhi' aan de onderkant van de schoen onthult.

De sneaker wordt geleverd in een speciale doos, met een briefje waarin Riddhi, de inspiratie achter het ontwerp, en de Freestyle Collection worden beschreven. De paarse en blauwe veters zijn een alternatief voor de kleurrijke veters van het oorspronkelijke ontwerp.

De collectie bevat 5 andere inspirerende sneakers, waaronder de Nike Air Presto door Kylee Young, Nike Air Huarache door Dario Villaseñor Valdivia, Nike Air Max 90 door Emerson Harrell, Nike Air Foamposite One door Coley Miller en de Nike Zoom Vomero 5 door Jaren Heacock.
Air Jordan 1 Low ‘Doernbecher’ FD9665-351
270
feb.
TBA
The Drop Date Logo

Sneakerjagers app

Download de Sneakerjagers app

Download