Skip to content

Nike Air Foamposite One ‘Doernbecher’
FD9714-400
55% upvoted

Misschien vind je dit ook leuk

Nike Air Foamposite One 'Eggplant'Nike Air Foamposite One 'Penny PE'Nike Air Foamposite One 'Anthracite'Nike Air Foamposite One 'Metallic Red'

Productdetails

StylecodeFD9714-400
MerkNike
ModelNike Air Foamposite
ColorwayHyper Royal/Yellow Strike/White
KleurBlauw
DoelgroepMannen, Vrouwen
ReleasedatumVerwacht in februari 2023
Beoordeling5.5 / 10 (51 stemmen)
Gepubliceerd13 februari 2023 11:25
Bijgewerkt25 april 2024 06:39
De Nike Air Foamposite One 'Doernbecher' is een speciale editie sneaker die is ontworpen als onderdeel van het Doernbecher Freestyle-programma van Nike in samenwerking met het Doernbecher Children's Hospital in Portland, Oregon. Dit programma biedt kinderen die lijden aan ernstige ziekten of aandoeningen de kans om hun eigen unieke sneaker te ontwerpen.

De 'Doernbecher' Air Foamposite One is ontworpen door de 11-jarige Coley Miller die geboren werd met nierfalen. Coley heeft met haar ontwerp een eerbetoon willen brengen aan haar eigen Native American-cultuur. Dit heeft ze gedaan door het gebruik van een speciaal gemaakt patroon van gevlochten manden en kwartelveren. De upper is gemaakt van foamposite materiaal, wat zorgt voor een unieke en futuristische look. Ook heeft ze een persoonlijk element toegevoegd door een galactische achtergrond te gebruiken als eerbetoon aan haar moeder. De woorden "ho mas gi" zijn gekozen als een herinnering aan de uitdrukking "Just Do It" in de Klamath-taal en zijn op de insole en outsole van de sneaker geplaatst als een symbolische boodschap om door te zetten en dingen te doen.

De Nike Air Foamposite One 'Doernbecher' is niet alleen een coole sneaker, maar ook een symbool van hoop en inspiratie.

De collectie bevat 5 andere inspirerende sneakers, waaronder de Nike Air Presto van Kylee Young, Nike Huarache van Dario Villaseñor Valdivia, Nike Air Max 90 van Emerson Harrell, Air Jordan 1 Low van Riddhi Mahajan en de Nike Zoom Vomero 5 van Jaren Heacock.
Nike Air Foamposite One ‘Doernbecher’ FD9714-400
5
feb.
TBA
The Drop Date Logo

Sneakerjagers app

Download de Sneakerjagers app

Download