Skip to content
Brand

Snipes neemt winkels van Jimmy Jazz over in de VS

2 december 2021 21:00
Snipes neemt winkels van Jimmy Jazz over in de VS

Snipes neemt grote stappen om hun fysieke aanwezigheid in de Verenigde Staten te vergroten. Eén van deze stappen is het overnemen van de Jimmy Jazz winkels.

Snipes

Snipes is één van de grootste sneaker retailers in Europa. In bijna alle steden van Nederland kan je één of meerdere vestigingen vinden. Ze hebben een groot aanbod aan sneakers voor heren, dames en kinderen.

Naast het verkopen van sneakers is Snipes ook gespecialiseerd in het verkopen van streetwear items. Zo verkopen ze kleding van merken als Carhartt WIP, Jordan en Sean John. Onlangs hebben ze nog een samenwerking gehad met McDonald’s. Samen brachten zij een co-branded kledinglijn uit.

Uitbreiding Verenigde Staten

Snipes heeft een overeenkomst getekend om de Amerikaanse winkelketen Jimmy Jazz over te kopen. Door deze deal, die aan het eind van dit jaar wordt afgerond, gaat Snipes van honderd fysieke winkels naar tweehonderdzeventig. Snipes heeft wereldwijd al vierhonderdvijftig winkels.

Volgens Sven Voth, de CEO en oprichter van Snipes, blijft het bedrijf groeien ondanks de grote nadelen van deze huidige pandemie. “Door ons ‘community first’ concept focussen wij ons erg op de klant. Wij kunnen niet wachten om deze service uit te breiden door ons partnerschap met Jimmy Jazz,” aldus Voth.

Jimmy Jazz
Jimmy Jazz winkel in Harlem, New York. Bron: Jimmy Jazz.

Met de voorwaarden van de deal kan Snipes de invloed van Jimmy Jazz gebruiken om uit te breiden naar andere delen van het continent waar zowel Snipes als Jimmy Jazz nog niet gevestigd zijn.

Jimmy Khezrie, de eigenaar van winkelketen Jimmy Jazz, spreekt vol lof over de overeenkomst met Snipes. “Met Snipes hebben we een sterke partner er bij die dezelfde passie als wij delen. Zij zullen op een goede manier ons nalatenschap laten doorgroeien in onze winkels en in ons team.”

Deze deal is de grootste deal die Snipes ooit heeft getekend en laat zien dat de winkelketen zich op de aanwezigheid in de Verenigde Staten focust. Pas in mei 2019 kwam Snipes voor het eerst in de Verenigde Staten door een deal met KicksUSA. In hetzelfde jaar maakten zij grote stappen door een deal met Mr. Alan’s, waardoor zij nog meer fysieke winkels kregen en in een korte tijd heel groot zijn geworden.

In oktober van 2021 opende Snipes een tweede winkel in Brooklyn op dezelfde straat. De president van het bedrijf, Jim Bojko, zei toen al dat het bedrijf alleen maar zal gaan groeien.

“Onze missie is om de straatcultuur nog meer naar onze communities te duwen. Wij hebben een lokale uitstraling met alles dat wij doen. Om deze missie uit te voeren moeten wij ook lokaal aanwezig zijn in onze communities om met hun mee te doen, om hun te steunen, om hun kracht te geven en om met hun te vieren.”

Jim Bojko, president van Snipes

Wil jij altijd en overal op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je onze blogs lezen, onze releasekalender checken en meedoen aan onze advent giveaways.