Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker City Shopping Guide: de 10 beste sneakerwinkels in Düsseldorf

8 juni 2024 17:03
Sneaker City Shopping Guide: de 10 beste sneakerwinkels in Düsseldorf

Mocht je het komende EK toevallig in Düsseldorf zijn voor een van de wedstrijden, vergeet dan zeker niet deze sneakerwinkels te checken. Düsseldorf is misschien niet de stad waar je als eerste aan denkt bij het plannen van je volgende shopsessie, maar de stad heeft zeker een aantal hotspots.

Bekijk hier de 10 beste sneakerwinkels in Düsseldorf.

1. Qonnect

Qonnect is meer dan enkel een sneakerwinkel. De boetiek heeft naast een breed aanbod ook een eigen barbier en een cleaning hub. Qonnect is, zoals de naam al doet verklappen, een ontmoetingsplek waar sneakerliefhebbers kunnen samenkomen en ‘connecten’. In de winkel vind je (deadstock) sneakers, collectebles, streetwear en meer.

Adres: Liesegangstr. 17A, 40211 Düsseldorf
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 12:00 uur tot 20:00 uur. Zaterdag van 10:00 uur tot 20:00 uur en zondag gesloten.
Instagram: @connectstore

2. AFEW

In Düsseldorf vind je de AFEW Store. De winkel heeft een prachtig interieur dat gebruik maakt van magnetische muren, houten stellages, mediastations die informatie geven over je favoriete sneaker en een ‘Japanese Stonegarden’ dat ode brengt aan de Japanse cultuur.

Naast het interieur zal de collectie je ook niet teleurstellen. AFEW heeft een breed aanbod aan sneakers, kleding en accessoires.

Adres: Oststrasse 36, 40211 Düsseldorf
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 12:00 uur tot 20:00 uur. Zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur en zondag gesloten.
Instagram: @afewstore

AFEW Dusseldorf
Beeld AFEW

3. Spacewalk

Spacewalk is meer dan enkel een winkel, het is een begrip binnen de Duitse sneakercommunity. De boetiek staat bekend om haar ‘fit’ video’s op Instagram (@spacewalk). Naast sneakers focust de winkel zich ook op kleding, sport en de cultuur. De winkel is strak ingericht met muren vol sneakers van merken als Nike, adidas en meer.

Adres: Königsallee 56, Düsseldorf
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @spacewalk

4. Miguu Sneakerstore

Gelegen nabij het Hofgarten park, vind je Miguu Sneakerstore, een winkel voor de OG sneakerheads. De winkel heeft een breed aanbod aan sneakers van merken als Nike, New Balance, ASCICS en meer. Het interieur van de winkel is warm en uitnodigend, wat het zeker een must-visit maakt.

Adres: Prinz-Georg-Straße 114, 40479 Düsseldorf
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 11:00-19:00 uur. Zaterdag en zondag gesloten.
Instagram:
@miguu_sneaker_store

Miguu Store Dusseldorf

5. Foot Locker

In de smalle straatjes van Altstadt, de oude binnenstad van Düsseldorf, vind je een van de vele vestigingen van Foot Locker. Foot Locker is wereldwijd een bekende naam en ook hun store in Düsseldorf stelt niet teleur. Naast een breed scala aan sneakers, heeft de winkel ook een breed assortiment in kleding en accessoires van bekende sportmerken, zoals Nike, adidas en PUMA.

Adres: Flinger Str. 27, 40213 Düsseldorf
Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 10:00-20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram:
@footlockergermany

Foot Locker Dusseldorf

6. Limited Gods

Zoals de naam al doet vermoeden, is Limited Gods gespecialiseerd in zeldzame en gelimiteerde sneaker releases. De schoenenwinkel, in de buurt van de prachtige St. Lambertus kerk, biedt een unieke kans om je collectie uit te breiden met exclusieve schoenen die je ergens anders moeilijk zult vinden. Naast sneakers kun je hier ook kleding, accessoires en collectebles scoren.

Adres: Berger Str. 11, 40213 Düsseldorf
Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 12:00-20:00. Zondag gesloten.
Instagram:
@limitedgods

Limeted Gods Dusseldorf
Limited Gods Düsseldorf

7. SNIPES

SNIPES is een welbekende winkel bij sneakerliefhebbers wereldwijd. Ook in Düsseldorf vind je twee vestigingen van de in Duitsland opgerichte retailer. Beide stores zijn het waard om te bezoeken, maar mocht je in tijdnood zitten, neem dan een kijkje bij de locatie aan de Mittelstraße, in de buurt van de Carlsplatz markt.

SNIPES heeft een uitgebreide selectie aan sneakers, kleding, accessoires en meer. Alles voor de moderne sneakerliefhebber.

Adres: Mittelstraße 20, 40213 & Schadowstraße 28, 40212, Düsseldorf.
Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 10:30-19:30 uur. Zondag gesloten.
Instagram:
@snipes_germany

Snipes Dusseldorf

8. JD Sports

Een andere wereldberoemde sneaker store die je in Düsseldorf vindt, is JD Sports. De winkel heeft een uitgebreid aanbod met sportieve en casual sneakers. Bovendien kun je hier terecht voor een breed scala aan kleding en accessoires. Met bekende merken en exclusieve releases is JD Sports zeker een must-see!

Adres: Schadowstraße 57, 40212 Düsseldorf
Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 10:00-20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram:
@jdsportsde

9. Blue Tomato

Een andere winkel die je in Düsseldorf zeker op je lijstje moet zetten, is Blue Tomato. De store focust zich op skatekleding, sneaker, decks, surfkleding, accessoires en meer. In het assortiment vind je merken als HUF, Carhartt, Santa Cruz, Nike SB, Vans en meer.

Adres: Mittelstraße 2-6,DE-40213 Düsseldorf
Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 10:00-19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram:
@bluetomato

Blue Tomato

10. Zalando Outlet

Tot slot, de Zalando Outlet. In Düsseldorf vind je de grootste Zalando Outlet van Duitsland. De winkel heeft een breed aanbod aan kleding, sneakers, designermerken en accessoires – alles voor een lage prijs! De outlet heeft drie verdiepingen en een selectie van ruim 2000 merken met afprijzingen tot wel 70% korting.

Adres: Königsallee 76, 40212 Düsseldorf
Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 10:00-20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram:
@zalandooutlet

Zalando Outlet Dusseldorf
Beeld ISMI

Kortom, als je op zoek bent naar nieuwe sneakers tijdens je tripje naar Düsseldorf, bezoek dan zeker een van deze 10 sneakerwinkels. Vul je sneakercollectie aan met de meest begeerde paren terwijl je geniet van al het andere dat Düsseldorf te bieden heeft.