Skip to content
Upcoming

Release Reminder: Air Jordan 1 Low ‘UNC’

10 augustus 2019 09:04
Release Reminder: Air Jordan 1 Low ‘UNC’

Het is bijna zo ver! De Air Jordan 1 Low ‘UNC’ komt maandag 12 augustus uit. Een mooi moment om deze te gekke colorway nog eens beter te bekijken. Want laten we nou heel eerlijk zijn. Wat is hij mooi!

De University of North Carolina

De kleuren van de Air Jordan 1 Low komen natuurlijk van de University of North Carolina. Op deze school won Michael Jordan de NCAA championship. In het blauw/witte tenue van de North Carolina Tarheels wist Jordan het Georgetown van Patrick Ewing te verslaan. Dit was tevens het begin van een grote rivaliteit tussen Jordan en Ewing in de jaren 80.

De kleuren van de University of North Carolina zijn natuurlijk ook terug te vinden op deze Air Jordan 1 Low. Zo bedekt het blauw de grote delen van het bovenwerk zoals de hak en Swoosh. De rest van de sneaker is wit gekleurd. Kijk bijvoorbeeld naar de toebox, het gedeelte onder de Swoosh en natuurlijk de tong. Daarnaast zien we de branding van zowel Nike als Jordan Brand op de sneaker. Zo staat het Air Jordan wings logo op de hak van de sneaker in het wit. Op de tong is de Nike SB branding te vinden.

Nike SB

De Air Jordan 1 Low ‘UNC’ is een samenwerking tussen Jordan Brand en Nike SB. We zagen natuurlijk skate legende Eric Koston als eerst in de sneakers en het verhaal achter deze samenwerking komt ook van hem. De schoen brengt je namelijk terug naar Eric Kostons jongere jaren. Toen hij samen met zijn moeder naar de outlet ging voor een nieuwe paar skateschoenen, zag Eric deze Air Jordan 1 Low liggen voor $24,99. Eric moest de sneakers hebben omdat alle pro skaters die hij bewonderde deze sneaker droegen. Aan de binnenkant van de tong is dan ook een label met Eric Koston zijn naam erop en een ander label met $24,99 erop.

De Air Jordan 1 Low ‘UNC’ komt maandag 12 augustus uit via de Nike SNEAKRS app en verschillende retailers voor €100,-. Check hieronder de complete storelist.


Nike SB X Air Jordan 1 Low X Eric Koston 'UNC'

CJ7891-401 · Prijs vanaf €353,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1 Low "UNC"
Air Jordan 1 Low "UNC"
Air Jordan 1 Low "UNC"
Air Jordan 1 Low "UNC"
Images by NikeSB