Skip to content
Newsfeed

Nike herintroduceert de Dunk Low ‘Panda’ in suède

25 april 2024 11:11
Nike herintroduceert de Dunk Low ‘Panda’ in suède

Nadat de Black/White colorway zich heeft verspreid naar allerlei silhouetten, zoals de Nike Air Jordan 1, Nike Dunk, Air Force 1 en Air Max 1, keert hij nu weer terug bij zijn roots. Dit jaar brengt Nike namelijk de Dunk Low ‘Panda’ opnieuw uit, maar deze keer met een suède twist!

🎨 Colorway: White/Black-White
#️⃣ Stylecode: FQ8249-100
📅 Release: herfst 2024

Het was in 2021 toen de enorme populariteit van de ‘Panda’ colorway begon en het zette de sneakerwereld op zijn kop. Maar na talloze restocks van Nike verloor de sneaker wat van zijn glans. Het is zelfs nu zo dat je de Panda Dunk gemakkelijk in de winkel kunt vinden.

Maar nu komt Nike met iets nieuws om de geliefde Black & White Dunk weer tot leven te brengen: de ‘Suède Panda’! Deze variant behoudt de geliefde ‘Panda’-look, maar voegt suède overlays toe voor een frisse twist.

Nike Dunk Low 'Suede Panda'
Nike Dunk Low 'Suede Panda' details
Nike

Op het eerste gezicht lijkt de ‘Panda Suede’ niet veel te verschillen van de OG ‘Panda’. Zo bestaat de basis uit een volledig wit leren oppervlak, voorzien van toe box perforaties voor ademend vermogen. Ook zien we dezelfde rubberen tussenzool, die voor extra comfort en veerkracht zorgt. En laten we de Nike-logo’s op de tong, hiel en binnenzool niet vergeten.

Maar er is dus meer! De zwarte overlays zijn nu gemaakt van suède dat gladder en zachter aanvoelt dan ooit tevoren. Dit luxueuze materiaal siert ook het vetersysteem en de Swoosh, die op een klassieke Dunk-manier door de zijwanden snijdt. Tot slot krijg je bij deze Nike Dunk een extra set veters voor nog meer veelzijdigheid!

Hoewel de colorway misschien niet meer zo populair is als een paar jaar geleden, verwachten we dat de Nike Dunk Low ‘Panda Suede’ een succes wordt. Helaas hebben we nog geen officiële releasedatum ontvangen. Bekijk daarom nu eerst de beelden hieronder, terwijl we wachten op meer informatie!

Nike Dunk Low 'Suede Panda' FQ8249-100
Nike Dunk Low 'Suede Panda' buitenzool
Nike Dunk Low 'Suede Panda' bovenwerk
Nike Dunk Low 'Suede Panda' FQ8249-100
Nike Dunk Low 'Suede Panda' logo
Nike Dunk Low 'Suede Panda' Swoosh
Nike Dunk Low 'Suede Panda' tussenzool
Nike Dunk Low 'Suede Panda' veters