Skip to content
Newsfeed

Nike viert 35e verjaardag van ‘Do The Right Thing’ met 1-op-100 Jordan Spiz’ike Low

1 juli 2024 17:55
Nike viert 35e verjaardag van ‘Do The Right Thing’ met 1-op-100 Jordan Spiz’ike Low

Op 27 juli 1989 ging de film ‘Do The Right Thing’, geregisseerd door Spike Lee, in première. De film vertelt het verhaal van Mookie, Sal, Da Mayor en Buggin’ Out en de conflicten tussen de verschillende culturen in Brooklyn, New York. De film wordt nog altijd gezien als Spike Lee’s beste werk.

‘Do The Right Thing’

In de film zijn sneakers prominent aanwezig. Van de Air Jordan 4 die gedragen werd door Buggin Out in de iconische “You stepped on my brand new white Air Jordans” scene, tot aan de Nike Cortez en de Air Force III – alles komt voorbij. Spike Lee was dan ook een groot sneakerliefhebber en werkte in zijn carriere ook samen met Nike en Michael Jordan voor enkele iconische Jordan reclames.

In 2006 kreeg de regisseur dan eindelijk zijn eigen Jordan sneaker; de Spi’zike. Het silhouet combineerde modellen als de Air Jordan 3, 4, 5 en 20. De naam Spi’Zike is een samenvoeging van de namen Spike en Mike. Speciaal voor het jubileum van ‘Do The Right Thing’, brengt Nike de Jordan Spi’Zike Low terug in zijn OG colorway.

De sneaker is ontworpen door Spike Lee en zijn zoon Jackson. Het bovenwerk combineert de kleuren wit, rood en groen. Op het meshpaneel is een label met ‘DTRT 35’ geplaatst, dat hint naar het jubileum. Aan de binnenzijde van de sneaker is de nummering geplaatst, sinds er slechts 100 exemplaren van de sneaker gereleased worden.

Release

De release komt in een aangepaste schoenendoos die de pizzeria van Sal uit de film nabootst. Het is nog niet duidelijk hoe de 100 paar Spike Lee x Jordan Spi’zike Low ‘Do The Right Thing’ gereleased worden. Bekijk de officiële beelden van de release hieronder.

Wel is bekend dat Spike een pop-up winkel zal openen op 29 juni 2024 op 69 Lafayette in Brooklyn’s Fort Greene buurt, evenals een blockparty op 30 juni 2024 in Bed-Stuy.

Spike Lee x Jordan Spi'zike Do The Right Thing
Spike Lee x Jordan Spi'zike Do The Right Thing
Spike Lee x Jordan Spi'zike Do The Right Thing
Spike Lee x Jordan Spi'zike Do The Right Thing
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date