Skip to content
Upcoming

Nike blijft innoveren, dit keer met UV-gevoelig materiaal

17 mei 2019 12:56
Nike blijft innoveren, dit keer met UV-gevoelig materiaal

Als er één merk is dat zichzelf en de producten altijd wil vernieuwen, is dat Nike wel. Nike is altijd bezig met nieuwe technieken, materialen, noem het maar op. Ook nu hebben ze bij Nike’s House of Innovation niet stilgezeten. Dit keer zijn er via het Instagram account van Jeff Staple beelden naar buiten gekomen waarin de Air Force 1 te zien is met materialen die gevoelig zijn voor UV-straling. Benieuwd naar het resultaat hiervan? Lees dan vooral verder.

Eerder zagen we dat Nike duurzamer wil worden door sneakers te kleuren met plantaardige kleurstoffen en gebruik te maken van het Flyleather materiaal dat is gemaakt van gerecyclede vezels. Daarnaast hebben we ook een flinke vernieuwing gezien bij Nike op het gebied van het vetersystemen. In 2016 bracht Nike namelijk de HyperAdapt 1.0 uit. Dit was de eerste sneaker die zichzelf kon strikken dankzij het geavanceerde Adapt systeem in de sneaker. Nu in 2019, heeft deze sneaker een upgrade gekregen om een probleem van vele basketballers op te lossen. Hier kwam de Nike Adapt BB uit die, net zoals de HyperAdapt 1.0, beschikt over het zelfstrikkende Adapt systeem. Echter kan bij deze nieuwste versie deze technologie worden bestuurd door middel van de bijbehorende app.

Nike’s nieuwste innovatie

Na een geschiedenis van vele verschillende innovaties, gaat Nike nog altijd verder met het aanbrengen van vernieuwing. Dit keer zijn er beelden naar buiten gekomen van het bezoek van Jeff Staple aan Nike’s House of Innovation in Shanghai. Hierop is de Nike Air Force 1 te zien die is gemaakt met UV-gevoelig materiaal. Maar wat houdt dat dan in, UV-gevoelig? Wanneer er UV-straling landt op dit materiaal, zal het materiaal van kleur veranderen. Op de video hieronder is te zien dat de Air Force 1, die in eerste instantie erg rustig is qua kleurgebruik, dankzij het aanbrengen van UV-straling ineens felle kleuren bevat. Zo zie je dat het middelste gedeelte van de zijkanten ineens een gele kleur krijgt en onder andere de Swoosh een fel paarse kleur.

Dat Nike nog altijd bezig is met innoveren is dus wel duidelijk. De vraag is alleen of dit UV-gevoelig materiaal werkelijk zal verschijnen op sneakers en wanneer dit dan zal zijn. Voor nu mogen we genieten van onderstaand beeld en hopen dat dit materiaal snel op verschillende sneakermodellen zal worden gebruikt.