Skip to content
Upcoming

Nike Air Force 1 Low geïnspireerd op ‘Daktari’

7 april 2021 22:00
Nike Air Force 1 Low geïnspireerd op ‘Daktari’

De Nike Air Force 1 heeft de perfecte basis voor een hele hoop Nike ideeën. Met dit silhouette kun je elke kant op. Dit is dan ook wat Nike al jaren trouw doet! Dit keer is het een zebraprint en verschillende materialen, geïnspireerd op Daktari, een televisie programma uit de jaren 60.

In 2003 verscheen de gelijknamige Nike Dunk Low. De Air Force 1 ‘Daktari’ is dan ook deels geïnspireerd op deze groene Dunk met zebra print. Beide sneakers zijn geïnspireerd op het tv programma Daktari, uit de jaren 60. Het programma ging over een dierenarts en zijn dochter, die samen in een natuurpark in Oost-Afrika werkten. Met name de scheel kijkende leeuw, Clarence, is veel mensen bijgebleven.

Behalve het zebraprintje, zien we geen vergelijkingen tussen de Nike Dunk en de AF1 ‘Daktari’. Toch hebben beide paartjes veel met elkaar te maken!

Nike Dunk Low ‘Daktari’ (2003)

Nike Air Force 1 Low ‘Daktari’ | DJ6192-100

Op de Nike Air Force 1 Low is gekozen voor een oranje tint. De basis van de sneaker is van wit leer, terwijl de overlays met het zebraprintje is gemaakt van suede. De Swoosh heeft ook de oranje tint gekregen, maar is wel van leer. Dezelfde kleur zien we ook terug op de branding en op de outsole. Verder zien we witte details en een witte midsole. Op de hiel en voering is gebruik gemaakt van zwart leer, wat de sneaker helemaal afmaakt.

Wanneer de sneaker uitkomt, kunnen we helaas nog niet vertellen. Wel verwachten we binnenkort een exacte release datum. Bekijk meer foto’s van de Nike Air Force 1 Low ‘Daktari’ onderaan deze blog. Ondertussen houden wij je op de hoogte van sneaker release’s via onze Sneakerjagers releasekalender en blogs.

Volg ons ook op Instagram voor leuke nieuwtjes, geruchten, meme’s en nog veel meer andere sneaker content! En download vooral onze Sneakerjagers app. Zo mis je nooit een release of restock!

Nike Air Force 1 Low 'Daktari' | DJ6192-100
Nike Air Force 1 Low 'Daktari' | DJ6192-100
Nike Air Force 1 Low 'Daktari' | DJ6192-100
Nike Air Force 1 Low 'Daktari' | DJ6192-100