Skip to content
Where to Cop

Nieuw Nike concept voor vrouwen: Unlaced

2 maart 2018 13:05
Nieuw Nike concept voor vrouwen: Unlaced

De sneaker-cultuur is lang iets voor mannen geweest. Nu wil Nike daar verandering in brengen! Dit doen ze met een nieuw concept: Unlaced. Vroeger stonden rijen van nieuwe in-store releases  vol met jongens en mannen. Maar dat is tegenwoordig niet meer zo. En zeker niet in Nike’s nieuwe showroom, speciaal voor vrouwen, in Parijs.

Een samengestelde selectie sneakers, inclusief uitgebreide maten, innovatieve stijlen en iconische samenwerkingen, vormen de basis van Nike Unlaced. Andere sportmerken hebben al jaren achtergestelde vrouwelijke sneakerconsumenten. Terwijl mannen al lang genoten van een breed aanbod, heeft het vrouwelijke publiek vaak overige items van herenproducten in kleinere maten en uitgebracht in meer vrouwelijke kleuren. Dus dat is iets waar Nike nu echt verandering in wil brengen. Vorige maand onthulde het sportkledingbedrijf “The 1 Reimagined” – een pack samengesteld uit de Air Force 1 en de Air Jordan 1 opnieuw ontworpen. Speciaal voor vrouwen, door een team van 14 materiaalspecialisten en ontwerpers.

Maten uitbreiden 

Ook op limited releases wil Nike dat er zowel vrouwen- als mannenmaten uitgebracht zullen worden. Unisex-maatvoering op geselecteerde klassieke Jordan-stijlen en samenwerkingscollecties zoals Virgil Abloh x Nike The Ten erkent de universaliteit van sneakercultuur en vermindert de frustratie van missen vanwege maten die niet beschikbaar zijn. In het najaar breiden maten zich uit naar iconische silhouetten, waaronder de Nike Air Force 1 en Air Max-lijnen. Dit is een reden waarom de Off-White x Air Jordan 1 White (die zaterdag 3 maart zal releasen), nu verkrijgbaar zal zijn in vrouwen- en mannenmaten.

Off-White x Air Jordan 1 White, nu ook in vrouwenmaten 

Unieke koopbeleving

Nike Unlaced is een wereldwijd digitaal en retailconcept. De selectie wordt gekozen door invloedrijke creatievelingen en stylisten uit New York, Parijs, Londen, Shanghai. Ze willen dat klanten het als een unieke koopervaring beleven. Dit willen ze bereiken door bijvoorbeeld duurzaam materiaal of een bijzondere verpakking.

Iconische modellen gemaakt met duurzame materialen. Waaronder de Nike Flyleather Classic Cortez die is gemaakt met 50 procent gerecycleerde leervezels.

Nieuwe Showroom 

Nu onthult Nike Unlaced, een nieuw op vrouwen gericht shop-in-shop-concept dat op 27 maart online zal lanceren. Bij de showroom in Parijs is een theatrale ruimte die bestaat uit meerdere kamers. Er is een middelbare schoolkleedkamer en een spiegelkamer met Nike’s meest iconische damessneakers. Deze dienen om het belang van de vrouwenkant van het sportkledingbedrijf en het nieuwe concept te laten zien.

Exclusieve diensten 

Van gepersonaliseerde styling tot VIP-lidervaringen (inclusief levering op dezelfde dag en exclusieve uren). Deze diensten die worden aangeboden door Nike Unlaced zijn ontworpen om de toegang tot sneakers voor vrouwen te vergroten. Leden hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om individuele afspraken met gaststylisten te maken. En een door hun gekozen selectie thuis te ontvangen in een speciale verpakking.

Via Nike Unlaced hebben vrouwen toegang tot een breed scala aan colorways in sportschoenen. Waaronder de Nike Epic React Flyknit-hardloopschoen. Daardoor dus ook bredere stylingopties.

Nieuwe inbrengen

Toen sneakers de sport overstegen en trends in straatstijl inluidden, werd samenwerking een belangrijk onderdeel van de sneakercultuur. En zo groeide het uit tot een goede relatie tussen merken en externe creatieve gemeenschappen. Die gemeenschap is voor het merdendeel mannelijk geweest.

Daarom wil Nike nu meer vrouwelijke stemmen pushen. In de afgelopen jaren is dit gestimuleerd door door partnerschappen (bijvoorbeeld de eerder genoemde boetiek Kim en Nordstrom). Een ander voorbeeld is het recente The Reimagined-project, de eerste collectie schoenen van Nike die volledig is ontworpen door een 14 vrouwelijke ontwerpers.

Voor de tweede collectie van The Reimagined zal i.p.v wit een heel ander kleurenschema worden gebruikt. Meer felle colorways. 

Unlaced zal een bredere sneakerselectie in damesmaten bieden. Inclusief de veel besproken Air Jordan-stijlen en modellen van populaire samenwerkingen zoals The Ten van Virgil Abloh. Het biedt ook gepersonaliseerde stylingdiensten gericht op vrouwen. En als laatste toevoeging speciale functies voor leden van Nike. Zoals levering op dezelfde dag en exclusieve winkeltijden.