Skip to content
Brand

Maak kennis met de New Balance Made in USA collectie

1 januari 2023 14:46
Maak kennis met de New Balance Made in USA collectie

New Balance heeft twee exclusieve collecties gecreëerd met hoogwaardige items genaamd: Made in the USA en Made in the UK. De ‘Made in’ collecties staan bekend om hun hogere normen als het gaat om de kwaliteit van de materialen en de productie. Dit is ook de reden dat veel sneakerheads enthousiast zijn over de ontwerpen.

De sneakers bevatten hoogwaardige materialen, retro looks en beperkte productie, alles waar een kenner naar op zoek is. Lees hier meer over New Balance Made in the USA!

New Balance Made in the USA
Foto’s van Sneakerjagers

Made in the USA

Zoals de naam al doet vermoeden worden de items uit de Made in the USA collectie ontwikkeld en gemaakt door Amerikaanse werknemers in Amerikaanse fabrieken. Hierdoor ontstaat meer baangarantie voor de lokale bevolking. Doormiddel van het werken met lokale productie bedrijven worden nog eens 7000 extra Amerikanen van een baan voorzien. Om het belang hiervan kenbaar te maken werd in 2012 een unieke 990 schoen ontworpen voor de herverkiezingscampagne van president Barack Obama.

New Balance
New Balance

Inmiddels worden er meer dan 4 miljoen New Balance sportschoenen per jaar in de VS gemaakt of geassembleerd. Waarvan ten minste 70%, onder de naam Made in the USA valt. In 2021 werd Teddy Santis benoemd tot Creative Director van de collectie. Waar hij in oktober 2022 nog een aantal ontwerpen heeft gedropt.

New Balance Made in the USA
New Balance Made in the USA

Made in the USA stijlen

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af, wat voor items zou ik dan kunnen scoren? Hieronder hebben we een aantal unisex stijlen voor jullie op een rijtje gezet die behoren tot de Made in the USA collectie.

MADE in USA Core Hoodie

New Balance Made in the USA
New Balance Made in the USA

Als eerste de Core Hoodie, die op dit moment een must-have is voor de winter. De hoodie is gemaakt met hoogwaardig vakmanschap en heeft een klassiek sportdesign. Daarnaast is de trui gemaakt van badstof en het heeft een dubbel gevoerde capuchon, wat zorgt voor ultiem comfort.

MADE in USA Core Crewneck Sweatshirt

New Balance Made in the USA
New Balance Made in the USA

Natuurlijk heeft New Balance ook een variant zonder capuchon, namelijk dit sweatshirt. Net als de hoodie heeft deze trui een minimalistisch NB patch logo op de borst en is ook deze gemaakt van een premium, zware badstof.

MADE in USA Core Sweatpants

New Balance Made in the USA
New Balance Made in the USA

Om de look compleet te maken komt het merk met de Core Sweatpants, die dezelfde kleur hebben gekregen als de stijlen hierboven. De broek heeft een mid rise cut en tailleband met trekkoord wat je lichaam omsluit.

Made in USA 990v2

New Balance Made in the USA
Made in USA 990v2

De Made in USA collectie bevat een aantal sneakers, één daarvan is deze 990v2. Het paartje heeft een premium bovenwerk van nubuck, volnerfleder en mesh. De ABZORB tussenzooldemping in de sneaker zorgt voor alledaags comfort.

MADE in USA 990v3

New Balance Tan
New Balance Tan

Nog een silhouet die al de nodige aandacht heeft getrokken is de 990v3. Het bovenwerk is gemaakt van hoogwaardig opgeruwd suède, varkenssuède en mesh. Wat anders is dan het vorige paartje is dat deze ENCAP tussenzooldemping bevat.

De Made in the USA collectie bevat natuurlijk nog veel meer stijlen in allemaal verschillende kleuren. Het is daarom zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website van New Balance via de button hieronder. Benieuwd naar meer nieuws over het merk? Ook dat zul je vinden via één van de buttons.