Skip to content
Staff Picks

Hoe style ik de Nike Blazer in een outfit?

19 januari 2023 20:09
Hoe style ik de Nike Blazer in een outfit?

De Nike Blazer is met zijn klassieke silhouet in elke outfit te stylen. De sneaker viert in 2023 zijn 50th anniversary. Bekijk hier hoe je jouw favoriete colorway van de Nike Blazer kunt stylen in jouw volgende outfit kunt stylen.

Nike Blazer Mid

De Blazer Mid werd in 1973 geïntroduceerd door Nike. Het model werd voor de sport basketbal ontworpen. In die tijd was het sneakermerk Converse voornamelijk te zien op het basketbalveld, maar hier bracht de Nike Blazer verandering in. De sneaker heeft een hoge fit en combineert de materialen canvas, suède en leer. Basketballer George Gervin, ook wel bekend als ‘The Iceman’, was de eerste speler die met de Blazer te zien was.

Nike Blazer
Beeld: Footdistrict

Met een strakke en tijdloos design was de Nike Blazer direct een groot succes. Het merk was net twee jaar oud voordat de Blazer op de markt kwam en direct de toon zette. Sinds zijn release, heeft de Blazer verschillende varianten gekregen. Het meest populaire silhouet blijft de Nike Blazer Mid. Deze variant heeft een hoge kraag.

Nike Blazer Mid '77
Nike

De Nike Blazer is in de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een echte classic onder sneakerliefhebbers. Het silhouet is gebruikt in samenwerkingen met merken als Off-White, Comme des Garçons en Stüssy. Ook de reguliere colorways van Nike doen het goed. Bekijk hieronder onze 5 favoriete Blazer colorways. Deze colorways zijn te verkrijgen bij bij de shops in de releaskalender.

Nike Blazer Mid '77 Vintage
Nike Blazer Mid ’77 Vintage
Nike Blazer Mid '77 Jumbo
Blazer Mid ’77 Jumbo
Nike Blazer Mid '77
Nike Blazer Mid ’77 WMNS
Nike SB Zoom Blazer Mid Premium Plus
SB Zoom Blazer Mid Premium Plus
Nike Blazer Mid '77
Nike Blazer Mid ’77 WMNS

Combineer onze top 5 Nike Blazer Mid’s in jouw volgende outfit met deze inspiratie tips.

Loose fit broek

Pleasures Dallas Denim Pant

Pleasures Dallas Denim Pant
Solebox
Pleasures Dallas Denim Pant

De Dallas jeans van Pleasures heeft een opvallend patroon. De jeans kleurt lichtblauw en heeft over het gehele silhouet een geruit motief. Het item is gemaakt met 100% katoen en heeft een loose-fit. De jeans is goed te combineren met verschillende colorways van de Nike Blazer.

Carhartt WIP 5 Pocket jeans

Carhartt WIP
Solebox
Carhartt WIP

De Carhartt WIP 5-pocket jeans heeft een retro uitstraling. De broek kleurt cognac en is gemaakt van het zachte materiaal corduroy. Op de heup is het Carhartt WIP logo geplaatst. De loose-fit van de broek combineert goed met de look van de Nike Blazer.

Karl Kani Retro Washed Straight Leg Sweatpants

Karl Kani Retro Washed Straight Leg Sweatpants
Snipes
Karl Kani Retro Washed

Mocht je een sportievere look willen, is de Karl Kani Retro Washed joggingbroek het ideale item voor jou. De broek heeft een bruine colorway. Op de heup is het Karl Kani logo gezet. De straight leg fit van de joggingbroek combineert goed met de hoge fit van de Nike Blazer. Ook is het item nu in de sale bij Snipes te vinden.

Relaxte sweater

Carhartt WIP Hooded Duck Pond Sweatshirt

Carhartt WIP Hooded Duck Pond Sweatshirt
Snipes
Carhartt WIP Hooded Duck Pond Sweatshirt

Combineer een loose-fit jeans met een hoodie. De Carhartt WIP Hooded Duck Pond hoodie heeft een diepgroene colorway. Op de voorzijde is een print met een eend gezet. Dit geeft de hoodie een speelse look. De hoodie is voorzien van capuchon, deze is met trekkoorden te verstellen.

C.P. Company Knitwewar Crewneck

C.P. Knitwewar Crew Neck In Lambswool
Solebox
C.P. Company Knitwewar Crew Neck In Lambswool

De C.P. Company crewneck is gemaakt van lamswol en heeft een losse pasvorm. Op de voorzijde is het C.P. Company logo geborduurd. De ronde hals geeft de trui een chique look.

Retro jack

Dickies Lined Eisenhower Jacket Rec

Dickies Lined Eisenhower Jacket Rec
Solebox
Dickies Lined Eisenhower Jacket Rec

Het Eisenhower jacket van Dickies heeft een korte fit. De jas kleurt beige en is gemaakt van polyester en katoen. Op de zak bij de heup is het Dickes logo geplaatst. De polokraag geeft het jack een retro uitstraling.

Karl Kani Retro Patch Block College Jacket

Karl Kani Retro Patch Block College Jacket
Snipes
Karl Kani Retro Patch Block College Jacket

Het Karl Kani college jacket heeft een retro uitstraling. Het jack combineert de kleuren groen en wit. Details op de voor- en achterzijde hebben een dieprode kleur en contrasteren mooi met de diepgroene kleur van het jack. Het patchwork op de borst doet hinten naar vintage college jackets.

Accessoires

Maak je outfit bij de Nike Blazer compleet met een bijhorende tas. De totebag van Palmes heeft een retro look die goed past bij het retro silhouet van de Nike Blazer. De New Era beanie past met zijn off-white colorway goed bij iedere outfit en houdt je goed warm tijdens deze winterdagen.

Dit zijn een aantal outfit picks die je kunt stylen met de Nike Blazer. Bekijk de diverse Nike Blazer colorways in onze releasekalender. Vergeet niet de Sneakerjagers app te downloaden en blijf op de hoogte van de laatste releases en nieuwsberichten.