Skip to content
Newsfeed

Het verhaal achter de Air Jordan Spizike Low

5 april 2024 09:33
Het verhaal achter de Air Jordan Spizike Low

De Air Jordan Spizike is misschien niet de eerste sneaker waar je aan denkt bij het horen van het label Jordan, maar is zeker een model met een bijzonder verhaal. De sneaker werd in 2006 ontworpen in samenwerking met regisseur Spike Lee en basketbalspeler Michael Jordan.

In 2024 verschijnt het silhouet in een nieuwe Low variant. Bekijk hier enkele colorways.

Spike Lee

In 2006 introduceerde Nike een nieuw silhouet: de Jordan Spizike. De sneaker bracht ode aan het Mars Blackmon personage, gespeeld door Spike Lee, dat verscheen in verschillende Air Jordan commercials. Het ‘Spike and Mike’ hybride silhouet combineerde elke sneaker die Mars Blackmon droeg, waaronder de Air Jordan 3,4,5, en 6.

Spike Lee is een gerespecteerde regisseur binnen en buiten de sneakercultuur. Naast diverse commercials geregisseerd te hebben voor het Jordan Brand, heeft Lee ook zijn naam gevestigd met films als ‘Malcolm X’ en ‘Do the Right Thing’. Een samenwerking met het Jordan Brand was dan ook een logische zet van Nike.

Air Jordan Spizike Low

In 2024 keerde de sneaker terug, maar werd deze in een nieuw jasje gestoken. De Air Jordan Spizike arriveerde in een Low variant. Begin het jaar verscheen de Air Jordan Spizike Low ‘Chinese New Year 2024’, een sneaker die ode bracht aan het jaar van de draak. Ook de felblauwe ‘Houston Oilers’ colorway en de ‘Bred’ maakten in 2024 hun intrede.

Nu zien we enkele colorways die de volgende maanden bij Nike zullen verschijnen. De ‘Obsidian’ en ‘Team Red’ droppen beiden op 6 april 2024. De ‘Coconut Milk’ zal ook in 2024 verschijnen, al is de releasedatum van die sneaker nog niet bevestigd.

Air Jordan Spizike Low 'Obsidian'
‘Obsidian’
Air Jordan Spizike Low 'Team Red'
‘Team Red’

De ‘Obsidian’ en ‘Team Red’ colorways gebruiken beiden het welbekende olifantenmotief dat kenmerkend is voor de Air Jordan 3. De sneaker droppen in full family size-run. Bekijk de officiële beelden van de sneakers hieronder.

De Air Jordan Spizike Low ‘Obsidian’ en ‘Team Red’ droppen op 6 april 2024 om stipt 09:00 uur. Houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten voor updates en verwachte releases.