Skip to content
Upcoming

Footshop is te zien in de nieuwe Nike Talking Shop

1 september 2022 18:22
Footshop is te zien in de nieuwe Nike Talking Shop

Sneaker store Footshop is te zien in de nieuwe aflevering van de Nike Talking Shop. In deze serie bezoekt Nike sneaker shops over de hele wereld en gaat dieper in op het verhaal van de store. Met in de volgende aflevering: de Tsjechische sneaker store Footshop.

Footshop

Footshop is een store uit Praag, Tsjechië. De store werd in 2011 opgericht door Peter Hajduček en focuste zich voornamelijk op sneakers en urban lifestyle. Peter zelf was al groot hiphop fan en wilde dit combineren met zijn andere passie: sneakers. Binnen een aantal jaren groeide het breidde het bedrijf zich uit en begon Footshop zich in 2015 meer te focussen op hyped sneakers en zeldzame releases.

Footshop Budapest
Footshop Boedapest – Foto Footshop

Sindsdien is de shop niet meer weg te denken uit de sneaker scene. Footshop heeft meerdere vestigingen door heel Europa. Zo ook in Praag, waar het allemaal begon. De store heeft verschillende collabs op zijn naam staan waaronder met adidas en Filling Pieces. Daarnaast organiseert de store workshops in samenwerking met merken om zo sneaker enthousiasten samen te brengen.

Peter Hajduček
Peter Hajduček – Foto Footshop

Nu is de store uit Tsjechië te zien in de Nike Talking Shop. Hier toont founder Peter Hajduček de store in Boedapest en wordt de collectie uitgebreid uitgelicht. Peter vertelt hoe de store is opgericht en wat de visie van Footshop is. Ook vertelt hij hoe Footshop de de community bij elkaar brengt met feesten en meetings en hoe kunst centraal staat in alles wat ze doen.

Nike Talking Shop

De Nike Talking shop is een serie van Nike waarin iedere aflevering verschillende sneaker stores over de wereld bezocht worden. In de serie gaat Nike in gesprek met de eigenaren van de winkel en krijgt de kijker uitgebreide rondleiding door de store in kwestie. De stores van BSTN, One Block Down, Woei en 43einhalb gingen Footshop voor en zijn te zien in voorgaande afleveringen van Talking shop.

In de aflevering met Footshop wordt je meegenomen naar de store in Boedapest. Ook komen Peter Kovkou Kováč en Johanna Kučerová voorbij. Peter is hoofd van senior product management & collaborations en Johanna is marketing project manager bij Footshop.

In de aflevering vertellen de drie hoe ze sneakers en de cultuur eromheen naar Oost-Europa hebben gebracht. Zo speelde in dit deel van Europa geen grote rol en heeft Footshop hier een grote rol in gespeeld. Ook staat centraal hoe belangrijk de community voor Footshop is.

Episode

De Nike Talking Shop met Footshop is nu te zien via Nike. Klik op de button hieronder om de aflevering te bekijken. Vergeet niet Sneakerjagers op Instagram te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste releases en nieuwsberichten.