Skip to content
Sustainability

VEJA – Dit zijn de meest populaire sneakermodellen van het duurzame merk

14 januari 2024 14:48
VEJA – Dit zijn de meest populaire sneakermodellen van het duurzame merk

VEJA, het duurzame sneakermerk, heeft al geruime tijd een cultstatus bereikt! VEJA sneakers zijn grotendeels veganistisch, geproduceerd onder ethische omstandigheden en vervaardigd uit duurzame materialen. Hun stijlvolle ontwerpen halen inspiratie uit de jaren 70. Bij VEJA komt de retro-esthetiek samen met waarden die streven naar een betere wereld. Daarmee blijft het merk niet alleen relevant maar ook actueel en betekenisvol.

Voordat ze VEJA lanceerden, trokken de Franse oprichters Sébastien Kopp en François-Ghislain Morillion de wereld over om meer inzicht te krijgen in de grondstofprijzen en het productieproces van sneakers. VEJA streeft naar een betere wereld en is vastbesloten deze visie te realiseren. Ze hebben positieve stappen gezet: van eerlijke werkomstandigheden en hogere grondstofprijzen tot het gebruik van veganistische, natuurlijke materialen en duurzame productiemethoden.

Maar hoe is het VEJA verhaal eigenlijk begonnen?

De geschiedenis van VEJA

Sinds die tijd hebben ze consistent gewerkt aan het creëren van sneakers die vriendelijk zijn voor onze aarde. Ze maken gebruik van biologisch katoen en leggen een sterke focus op natuurlijk gelooid leer. Wil je meer weten over dit merk? Check dan onze nieuwspagina over VEJA!

Momenteel hebben ze de sneakerwereld weten te transformeren. Met een paar VEJA-sneakers kun je actief deelnemen aan deze vernieuwing.

veja v10
Asphaltgold
veja sneaker white

Dit zijn de meest populaire sneakermodellen van VEJA

Zoals we al hebben aangegeven: de sneakerontwerpen van Veja halen inspiratie uit de jaren ’70. Naast de duurzame productie vallen ze op door hun retro uitstraling en het minimalistische, maar opvallende design.

VEJA V-10:

Dit sneaker model van VEJA is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen: Leer of suède, veganistisch of met mesh – de V-10 is altijd duurzaam geproduceerd. Het minimalistische ontwerp is helemaal on trend. Hier hebben we de sneaker voor je in helemaal wit.

Zoals alle VEJA sneakers zijn de kicks duurzaam en onder goede omstandigheden geproduceerd in Brazilië. Het bovenwerk is gemaakt van plantaardig gelooid leer en de binnenvoering is van biologisch afgebroken katoen.

Veja V-10
43einhalb

VEJA V-10 B-Mesh

VX012499 · Prijs vanaf €120,-

Naar alle aanbieders

Veja V-10

VX0200005 · Prijs vanaf €139,-

Naar alle aanbieders

VEJA Campo:

In de kleur ‘Tonic’ zien we opnieuw een strakke sneaker met een minimalistisch design. De gele details geven net dat beetje extra flair. Desalniettemin is het Campo-model beschikbaar in een breed scala aan kleuropties. De herkenbare V op de zijkant en het hiellipje van VEJA zijn overwegend voorzien van natuurlijke tinten.

Veja Campo
Asphaltgold

Veja CAMPO

CP051537 · Prijs vanaf €135,-

Naar alle aanbieders

VEJA Campo low-top

CP0502347B · Prijs vanaf €150,-

Naar alle aanbieders

VEJA V-90:

De VEJA V-90 brengt veelzijdigheid in je outfit! Het model is voorzien van enkele subtiele kleuren. De suède overlay-elementen geven de schoen bovendien structuur en vorm.

Asphaltgold

VEJA V-90 Leather

VD2003389 · Prijs vanaf €115,-

Naar alle aanbieders

Veja V-90

VD2003384B · Prijs vanaf €148,-

Naar alle aanbieders

VEJA WMNS Venturi:

De VEJA Venturi is een silhouet speciaal ontworpen voor WMNS. Het bovenwerk is gemaakt van Alveomesh en de overlays zijn van suède. Het logo is deels gemaakt van rijstafval, terwijl de binnenvoering gemaakt is van 100% gerecyclede plastic flessen.

Asphaltgold
Vegane VEJA Sneaker
VEJA

Veja WMNS Venturi

VC0703183A · Prijs vanaf €140,-

Naar alle aanbieders

Veja WMNS Venturi

VT1803176A · Prijs vanaf €134,-

Naar alle aanbieders

VEJA Roraima:

Dit sneakermodel van VEJA is de eerste mid-top versie van het merk. Dit is een hybride van een klassieke sneaker en wandelschoen. Het bovenwerk is gemaakt van waterafstotend suède, waardoor het een super.stevige en toch zeer stijlvolle metgezel is voor de komende herfst. Het silhouet is een geweldig alternatief voor de anders nogal sobere silhouetten van het merk.

Ook hier brengt de button je direct naar onze sneakerzoekmachine, waar we nog meer kleurstellingen voor je hebben:

Veja Roraima
43einhalb

Veja Roraima

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Veja Wmns Roraima Nubuck

QR132659A · Prijs vanaf €165,-

Naar alle aanbieders

VEJA Rio Branco:

Weer een iets ander silhouet. Natuurlijk ontbreekt ook hier de V op de zijkant niet. De Rio Branco heeft echter een meer sportieve look en zijn iets breder gesneden. De mix van suède en mesh op het bovenwerk maakt de kicks comfortabel en zorgt voor een heerlijk gevoel. De buitenzool is gemaakt van natuurlijk rubber.

43einhalb

Veja Rio Branco

RB012367B · Prijs vanaf €126,-

Naar alle aanbieders

Veja RIO BRANCO

RB0103000B · Prijs vanaf €140,-

Naar alle aanbieders

VEJA SDU Rec:

Waarom dit model van VEJA momenteel zo populair is, is niet te missen. Een retro sneakerlook met een bovenwerk van mesh en suède dat ademend, robuust en flexibel is. Een deel van het mesh is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. VEJA-sneakers zien er niet alleen geweldig uit, maar maken ook indruk met hun eerlijke productie en doordachte materialen.

Veja SDU Rec
Asphaltgold

Veja Wmns Sdu Rec

RR0102840A · Prijs vanaf €105,-

Naar alle aanbieders

Veja Wmns SDU REC Alveomesh

RR012690A · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders

Heb je nog vragen over het merk VEJA of wil je nog meer duurzame trend styles ontdekken? Bekijk dan onze nieuwspagina over VEJA!