Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme adidas OZWEEGO FAQ

13 juni 2023 12:27
De ultieme adidas OZWEEGO FAQ

Als je denkt aan een chunky sneaker is het hoogstwaarschijnlijk dat de adidas OZWEEGO in je gedachten voorbij komt. Ondanks dat het lijkt alsof dit model met zijn moderne look recent is uitgebracht, heeft het adidas silhouet een veel rijkere geschiedenis. Lees in dit artikel alles over de geschiedenis van het model en de meest gestelde vragen rondom de OZWEEGO.

De geschiedenis van de adidas OZWEEGO

In 1996 zag de OZWEEGO voor het eerst het daglicht. Net als vele andere adidas modellen zoals de Superstar en de Stan Smith begint het verhaal van de OZWEEGO in de sportwereld. Oorspronkelijk was de sneaker ontworpen als een hardloopschoen. Echter veroverde het paartje de harten van velen en zag je de adidas OZWEEGO ook steeds vaker verschijnen in het straatbeeld. Toch zou je wel kunnen stellen dat het lang duurde voordat het model evolueerde tot de sneaker die we nu kennen.

Highsnobiety
adidas

adidas Ozweego OG W

IE6999 · Prijs vanaf €59,-

Naar alle aanbieders

adidas OZWEEGO

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Vele verschillende versies van de OZWEEGO zijn uitgekomen. Rond 1997 kwam de OZWEEGO 2 uit, een jaar later volgde de derde iteratie van het model en dit was een revolutionair moment in de geschiedenis van het silhouet.

De chunky adidas sneaker maakte al gebruik van het de exclusieve adiPrene technologie, maar enkel nog op de voorvoet. Vanaf de OZWEEGO 3 werd een vernieuwde versie van de technologie gebruikt, namelijk de adiPrene+. De technologie upgrade wordt tot de dag van vandaag nog gebruikt en komt de technologie ook terug in het Yeezy 500 model. Rond 2000 verscheen de vierde versie van de OZWEEGO die de beste elementen van de verschillende versies combineerde, inclusief de populaire demping in de tussenzool.

Op de bovenstaande foto’s zie je het verschil tussen de derde versie en het huidige uiterlijk van het silhouet.

Raf Simons

Na de release van de vierde OZWEEGO bleef het lang stil rondom het model. Na maar liefst 15 jaar na de oorspronkelijke eerste release, verscheen er een nieuwe uitgave dat we volledig te danken hebben aan de modeontwerper Raf Simons.

Simons maakte van het adidas model een grove, chunky opvallende sneaker en the dad shoe was geboren. Na vele colorways was de ‘Cream’ kleurenstelling bij verre na het populairst.

KITH

Het jaar 2019

In 2019 was het eindelijk zo ver, adidas bracht een geheel hernieuwde versie uit van de OZWEEGO. De nieuwe uitgave is geïnspireerd op de succesvolle OZWEEGO 3. Het strakke silhouet komt met een bovenwerk van mesh en een zool met adiPrene technologie. De combinatie van de zool en upper zorgt voor het comfortabele gevoel van de adidas sneaker aan de voet.

De geüpdatete variant uit 2019 was direct een enorm succes. De sneaker behield het DNA van de oorspronkelijke versies, maar kreeg ook verbeteringen in een fris modern nieuw jasje.

Asphaltgold
adidas

De ultieme adidas OZWEEGO FAQ

Nu je helemaal up-to-date bent met de geschiedenis van het adidas silhouet is het tijd voor de meest gestelde vragen rondom het model.

Is de adidas OZWEEGO populair?

De OZWEEGO is een bekend silhouet in de sneakerscene. De sneaker heeft al meerdere colorways mogen ontvangen en is gebruikt in collabs met Raf Simons, Pusha T, Call of Duty en velen meer.

Je zou dus kunnen stellen dat het adidas model populair is.

Is de adidas OZWEEGO comfortabel?

De OZWEEGO is een comfortabele sneaker. Door het gebruik van een mesh bovenwerk zit de sneaker comfortabel rond de voet, daarnaast loopt de schoen erg aangenaam door het gebruik van een adiPrene technologie in de zool.

adidas Ozweego 'Triple Black'

EE6999 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

adidas Ozweego 'Cloud White'

EE6464 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders
Hoe stijl je de OZWEEGO?

Dit adidas model wordt vaak gezien als een chunky silhouet. Bij grovere sneakers past vaak een losvallende broek het beste, denk aan cargo broeken of baggy jeans. Combineer dit met een opvallende top en je outfit is af.

Vind je het lastig om te visualiseren? Bekijk dan even dit artikel: Hoe style ik de adidas OZWEEGO in een outfit?

Hoe vallen de adidas OZWEEGO sneakers?

Over het algemeen vallen adidas sneakers true to size. Echter, kan de OZWEEGO rond de toebox wat losser aanvoelen omdat het model vrij breed is. Als je houdt van een strakkere pasvorm kun je een halve maat kleiner nemen. Heb je daar geen behoefte aan? Kies dan je reguliere maat.

Is de adidas OZWEEGO unisex?

Vele colorways van het silhouet komen van maat 35,5 tot en met maat 49,5. Enkele kleurenstellingen zijn alleen beschikbaar in een grotere of kleinere maat. Over het algemeen is het OZWEEGO silhouet voor zowel de mannen als vrouwen bestemd.

Kun je hardlopen op de adidas OZWEEGO?

Het OZWEEGO model is een goede keuze als hardloop sneaker. Oorspronkelijk is het adidas silhouet bedoeld als een sportschoen, maar wordt de sneaker tegenwoordig ook veel gebruikt als comfortabel lifestyle model.

Het bovenwerk bestaat uit mesh met suède element, dit zorgt voor een ademend gevoel tijdens het rennen. In de midsole wordt het exclusieve adidas adiPrene technologie toegepast. Deze vorm van technologie creëert schokabsorptie en energieteruggave. Ten slotte zorgt de zool voor grip en een stevigheid

Hoe maak je de OZWEEGO schoon?

Sneakers op de juiste manier schoonmaken kan soms een uitdaging zijn. De OZWEEGO bestaat grotendeels uit mesh, suède en rubber. Niet alle onderdelen zijn bestemd voor de wasmachine, je sneakers op deze manier schoonmaken wordt dan ook afgeraden.

Maar hoe maak je je sneakers dan wel schoon? Vind alle informatie in dit artikel: Sneaker Cleaning Guide: Hoe onderhoud ik mijn sneakers?

Maakt het OZWEEGO model je langer?

De zool van het adidas is in vergelijking met andere modellen een stukje hoger. Zo is de zool van het Stan Smith silhouet 3.81 centimeter hoog. Het OZWEEGO model daarin tegen is ongeveer 4.4 centimeter hoog. Dit zijn kleine verschillen, maar dit kan anders en fijner ervaren worden.

Asphaltgold
JD Sports

Dit was de FAQ over de adidas OZWEEGO. We hopen dat we al de vragen die je over het model hebt hebben kunnen beantwoorden. Wil je meer artikelen zoals dit lezen? Druk dan snel op de onderstaande knop om FAQ’s te lezen over onder andere het Air Jordan 4 model of de New Balance 9060.