Skip to content
Staff Picks

De top 8 hippe en duurzame sneakers bij Sidestep ♻️

6 juli 2021 13:16
De top 8 hippe en duurzame sneakers bij Sidestep ♻️

Bewust worden van wat je draagt wordt steeds belangrijker. Alles wat we doen heeft impact op het milieu, waaronder sneakers produceren, maar ook kopen. De grote merken hebben dit al een tijdje door. Er komen steeds meer duurzamere sneakers op de markt. Zo kan ook jij een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Een leuke en duurzame sneaker vinden is makkelijker dan je denkt. Bij Sidestep hebben ze er zelfs een hele hoop. Naast sneakers verkoopt Sidestep ook DFNS-producten. Hiermee houd je je schoenen langer schoon en kun je er langer van genieten. Heel sustainable dus!

Hieronder vind je een lijst met de top acht hippe en duurzame sneakers die je bij deze schoenenwinkel kan kopen. Scroll je liever zelf door alle mogelijkheden op de site? Geen probleem, klik dan op de knop hieronder.


1. adidas Stan Smith | FX5674

We beginnen de lijst met duurzame sneakers bij Sidestep met de adidas Stan Smith. Het is een simpele schoen die overal bij past en die iedereen kan dragen. Juist daarom is het belangrijk dat adidas deze sneaker wat duurzamer maakt. Dit hebben ze gedaan. Het bovenwerk van dit model bestaat uit gerecycled materiaal. Hiermee zet adidas zich in voor het verminderen van afval.

De sneaker kost €99,99. Klik op de afbeelding om de schoen te shoppen.

adidas Stan Smith | FX5674

2. Nike Crater Impact ‘Natural’ | DB2477-100

Nike begint steeds meer duurzame elementen toe te voegen aan hun sneakers. De Crater Impact is gemaakt met minimaal 25% gerecyclede materialen. Ondanks deze aanpassing blijft deze sneaker stijlvol en blijft de kwaliteit net zo goed. Eén van Nike’s doelen is net als dat van adidas, het verminderen van afval.

De sneaker kost €109,99. Klik op de afbeelding om de schoen te shoppen.

duurzame sneaker nike crater impact sidestep

3. adidas Geodiver Primeblue – basisschool | FY9554

De adidas Geodiver Primeblue zet zich in om een einde te maken aan plastic afval. Zowel het bovenwerk als de EVA-tussenzool is gemaakt van gerecyclede materialen. De schoen is gemaakt voor comfort en is erg licht in gewicht.

De sneaker kost €69,99. Klik op de afbeelding om de schoen te shoppen.

adidas Geodiver Primeblue | FY9554

4. Nike Air VaporMax 2020 Flyknit | CV8821-501

De Nike Air VaporMax 2020 Flyknit werkt mee aan het ‘Move To Zero’ project. De VaporMax is gemaakt van minimaal 50% gerecycled materiaal en helpt hiermee Nike’s doelen om de CO2-uitstoot en afval te verminderen. Door het kleurenschema en het unieke silhouet is dit model een echte eye-catcher.

De sneaker kost €224,99. Klik op de afbeelding om de schoen te shoppen.

duurzame sneaker nike vapormax sidestep

5. Nike Space Hippie 04 | CD3476-003

De Nike Space Hippie 04 is wellicht één van Nike’s meest duurzame schoenen. Het Flyknit-bovenwerk bestaat uit 85% gerecycled materiaal. De zool maakte gebruik van Nike Grind-rubber. Dit houdt in dat er in de zool materiaal is gebruikt dat normaal gesproken bij het afval zal belanden, zoals resten van garen en t-shirts.

De sneaker is nu in de sale en kost €109,99 in plaats van €139,99. Klik op de afbeelding om de schoen te shoppen.

Nike Space Hippie 04 | CD3476-003

6. Nike Air Force 1 M2Z2 – basisschool | DB2813-100

Deze Nike Air Force 1 springt er echt uit. Deze AF1 is net als de twee andere Nike sneakers hierboven deel van het ‘Move To Zero’ project. Het bovenwerk van deze schoen is gemaakt van minimaal 25% gerecycled materiaal. De verborgen Air Sole-unit is gemaakt van minimaal 75% gerecycled materiaal en biedt maximale demping.

Deze sneaker kost €89,99. Klik op de afbeelding om de schoen te shoppen.

duurzame sneaker nike air force 1 sidestep

7. Nike Air Max 90 M2Z2 ‘Photon Dust’ | DD0383-100

Deze Nike Air Max 90 hoort bij dezelfde collectie als de Air Force 1 hierboven. De zool is gemaakt met Nike Grind-rubber en op het bovenwerk zitten elementen van gerecycled materiaal. Nike is hard bezig om hun doelen met betrekking tot duurzaamheid te behalen.

De sneaker is nu in de sale en kost €119,99 in plaats van €139,99. Klik op de afbeelding om de schoen te shoppen.

Nike Air Max 90 M272 'Photon Dust' | DD0383-100

8. Nike Blazer Low M2Z2 | DA4934-100

We sluiten de lijst met duurzame sneakers bij Sidestep af met de Nike Blazer Low M2Z2. De iconische Blazer Low details zitten uiteraard gewoon op de sneaker. Het bovenwerk is gemaakt van milieuvriendelijke, geüpcyclede bouwmaterialen.

De sneaker kost €89,99. Klik op de afbeelding om de schoen te shoppen.

duurzame sneaker nike blazer low sidestep

Wil jij altijd op de hoogte blijven van al het nieuws rondom sneakers? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs dagelijks in de gaten.