Skip to content
Staff Picks

De beste producten voor een sneaker cleaning kit

5 augustus 2023 15:36
De beste producten voor een sneaker cleaning kit

Om jouw schoenen in topconditie te houden, zijn kwalitatieve schoonmaaksets van essentieel belang. Maar welke schoonmaakproducten moeten absoluut deel uitmaken van jouw set? Vandaag geven we het antwoord met onze lijst van de beste items voor je ultieme sneaker cleaning kit!

Bovendien zijn onderstaande producten geordend volgens een stappenplan voor het schoonmaken van je sneakers.

Tip: voordat je begint met schoonmaken, plaats een schoenenspanner in je sneakers of vul ze met opgerold krantenpapier om ervoor te zorgen dat ze hun vorm behouden tijdens het reinigen!

1. Jason Markk schoenborstel

Als eerste stap is het belangrijk om loszittend vuil van de buitenzool, middenzool en het bovenwerk te verwijderen. Dit kun je het beste doen met behulp van een zachte en harde schoenborstel.

Hiervoor raden wij ten eerste de standaard schoenborstel van Jason Markk aan. Deze synthetische borstel is ideaal voor algemene reiniging en hardnekkige vlekken.

Ben je van plan om eersteklas leer, suède, katoen of andere kwetsbare materialen te reinigen? Wees dan extra voorzichtig en zorgvuldig! Bij deze materialen raden we het gebruik van de premium schoenpoetsborstel van Jason Markk aan. Deze borstel heeft zachtere varkensharen die extra geschikt zijn voor gebruik op kwetsbare materialen.

2. Reiningsdoekjes van Crepe Protect of Jason Markk

Reinigingsdoekjes zijn een alternatief voor de schoenborstel. Deze doekjes hebben een dubbele textuur, wat een snelle, grove schoonmaak mogelijk maakt. Door het handige formaat van de verpakking kun je deze bovendien ideaal bewaren in je broekzak, tas, koffer, en ga zo maar door! Je weet namelijk nooit wanneer je er een nodig hebt.

Er zijn vele schoonmaakdoekjes van verschillende merken beschikbaar. Of je nu de doekjes van Crep Protect of Jason Markk neemt, maakt niet echt uit. Beide bevelen wij aan. Daarnaast kun je kiezen tussen sets van verschillende aantallen, variërend van 3 tot 32 reinigingsdoekjes.

3. Jason Markk Premium Deep Cleaner

Het boenen kan pas echt beginnen wanneer je beschikt over de Jason Markk Premium Deep Cleaner. Deze schoenreiniger verwijdert gemakkelijk vuil van het bovenwerk en de zolen, ongeacht het materiaal, zoals leer, suède, synthetisch en textiel.

Bovendien bestaat de oplossing voor maar liefst 98,3% uit natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten, zonder enige agressieve chemicaliën die je sneakers kunnen beschadigen. Daarnaast is de inhoud van een fles van 236 ml voldoende voor wel 200 paar sneakers! Slechts enkele druppels zijn al genoeg voor een optimale reiniging.

4. Jason Markk (micro)vezeldoek

Wanneer je jouw sneakers hebt gereinigd met de schoenreiniger en borstels, gebruik je een microvezeldoek om eventueel achtergebleven reinigingsmiddelen en vocht te verwijderen. Hiermee krijgen je sneakers een vlekkeloze afwerking en geef je ze de glans die ze verdienen!

Hiervoor raden wij de Jason Markk Premium Microfiber Towel aan. Deze vezeldoek biedt een extreem absorberend, sneldrogend, pluisvrij en niet-schurend ontwerp, waardoor het perfect is voor het wegvegen van overtollige vloeistoffen van schoenen.

Bovendien kan de doek veilig in de wasmachine worden gewassen (zonder wasverzachter), zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit!

Premium microvezeldoek van Jason Markk
SNS

5. Crepe Protect Mark On Pen

Nadat je een tijdje je sneaker hebt gedragen, zul je merken dat je tussenzool begint te verkleuren. Vooral bij witte sneakers merk je dat deze snel een gele tint kunnen krijgen. Speciaal voor witte schoenen (maar ook voor zwarte schoenen) is er een reinigingsmiddel, namelijk de Crep Protect Mark On Pen.

Met de 4 mm ronde punt van de Mark On Pen herstel je eenvoudig en heel precies het uiterlijk van de tussenzool van je witte schoenen. Ook kun je hiermee het uiterlijk van de tussenzool aanpassen, door het ontwerpen van eigen patronen!

6. Water- en vlekbeschermende spray

Nadat je net je sneakers een hele reinigingsbeurt hebt gegeven, hoop je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk schoon blijven. Ook al kun je het nooit 100% uit de weg gaan, kun je je schoenen wel beschermen tegen het meeste vuil.

Met een water- en vlekbeschermende spray zorg je ervoor dat vuil minder gemakkelijk je schoenen aantasten. Helemaal ideaal wanneer je witte sneakers wilt aandoen op een regenachtige dag of naar een festival!

Verschillende merken bieden een beschermspray voor je sneakers aan. Hieronder hebben we onze top 3 uitgelicht:

7. Crep Protect Pill – Schoenverfrisser

De laatste stap in het schoonmaakproces is het geven van een frisse geur aan je schoenen. Het perfecte product hiervoor is de Crep Protect Pill. Met deze pil van Crep Protect houd je je schoenen heerlijk fris! Het enige wat je hoeft te doen is de capsules open te draaien en ze in je schoenen te plaatsen. Laat de schoenverfrissers vervolgens zitten zolang je wilt. Na gebruik kun je ze weer eenvoudig dichtdraaien.

De capsules bevatten Zeolite, Nshield een een verfrissende parfum, waardoor je bent verzekerd van sneakers die niet alleen schoon zijn, maar ook nog eens lekker ruiken!

Dit waren de essentiële producten die een ware sneaker cleaning kit samenstellen. Om je schoenen in topconditie te houden, bevelen we alle bovenstaande producten aan. Maar wij begrijpen het ook goed wanneer je het slechts met de basics wilt doen.

Gelukkig zijn er ook verschillende schoenen schoonmaaksets beschikbaar die de belangrijkste items omvatten. Deze zijn bovendien handig wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat en een compacte sneaker cleaning kit bij de hand wilt houden!

Hieronder hebben we daarom de 3 beste sneaker cleaning kits voor je op een rijtje gezet!

Bovendien het ideale cadeau voor je favoriete sneakerhead!

8. SNIPES Essential Cleaning Kit

De SNIPES Cleaning Kit is een complete schoonmaakset die alle essentiële benodigdheden bevat voor een grondige reinigingsbeurt van je favoriete schoenen. Met deze vierdelige set van borstel, spons, doek en reinigingsvloeistof heb je alles in handen om je schoenen er als nieuw uit te laten zien!

9. Jason Markk Travel Kit

De Jason Markk Travel Kit is jouw ideale reisgenoot om je sneaker in topconditie te houden. Met deze sneaker cleaning kit heb je alles wat nodig is om je schoenen schoon en fris te houden, waar je ook bent! De schoonmaakset bevat een hoogwaardige reinigingsoplossing die vuil en vlekken effectief verwijdert, samen met een zachte schoenborstel, quick wipes en een vezeldoek om vuil en stof voorzichtig van je schoenen te verwijderen.

Of je nu onderweg bent of op vakantie, met de Jason Markk Travel Kit ben je altijd klaar om je favoriete sneakers te laten stralen!

10. Crep Protect The Ultimate Box Pack

De Crep Protect ‘The Ultimate Box Pack’ biedt de ultieme bescherming voor je sneakers. Of het nu water, frisdrank of saus is, deze schoonmaakset biedt een beschermende barrière die vloeistoffen tegenhoudt en vlekken en vuil op je schoenen minimaliseert.

De Ultimate Box Pack van Crep bevat dus alles wat je nodig hebt voor complete schoenbescherming. Oftewel een 200 ml Protection Spray, 100 ml Cleaning Solution, Premium Brush, Microfiber Cloth, Protect Pill, Protect Trees en 6x Crep Protect Wipes.

Sneaker cleaning kit 'The Ultimate Box Pack' van Crep Protect
Sneaker Essentials

Met deze selectie van schoenverzorgingsproducten en handige sneaker cleaning kits kun je je schoenen in optimale conditie houden. Kies de items die bij jouw behoeften passen en neem de tijd om je sneakers de aandacht te geven die ze verdienen!