Skip to content
Upcoming

De air Jordan 1 krijgt een ‘Gym Red’ colorway

4 maart 2019 14:24
De air Jordan 1 krijgt een ‘Gym Red’ colorway

Na het succes van vele air Jordan 1 colorways de laatste tijd, heeft Air Jordan weer een nieuwe colorway bedacht. We kennen allemaal wel de bekende Chicago, Bred of de Black Toe colorway. Als eerbetoon aan de speeltijd die Jordan heeft doorgebracht bij de Chicago Bulls, krijgt zijn eerste signature sneaker een ‘Gym Red’ colorway.

De Air Jordan 1 is verre weg de overall meest geliefde Air Jordan van de gehele reeks. Het model was de eerste signature sneaker van Michael Jordan en is de boeken in gegaan als een legende. Deze legende leeft nog steeds voort en met de grote hoeveelheid colorways die Jordan Brand de laatste tijd aan het uitbrengen is zal ook deze colorway in de smaak vallen bij de echte Jordan liefhebbers.

Zoals we al hadden gezegd is de colorway geïnspireerd op de Chicago Bulls, het team waar Michael Jordan voor heeft gespeeld. De kleuren van de Chicago Bulls zijn voornamelijk rood, zwart en wit.

De details

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van voornamelijk leer. Toch is er hier en daar wel wat onderscheid te zien in de soorten leer. Zo is de Swoosh gemaakt van een wat ruwer Gym Red leer waar het textuur van het materiaal nog goed zichtbaar is. De zwarte en witte gedeeltes zijn voornamelijk gemaakt van een glad, lichtglanzend super zacht leer.

Op beide kanten is het bekende Air Jordan Wing logo aangebracht in het wit, net zoals de branding op de tongue. Deze is echter wel geschreven met rode Nike Air letters.

Helaas gaat het nog wel even duren voordat deze Air Jordan 1 ‘Gym Red’ beschikbaar zal zijn. Op het moment gaat het gerucht dat hij eind juni uit zal komen bij geselecteerde Air Jordan retailers en nike.com.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Gym Red
Gym Red
Gym Red
Gym Red