Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Converse Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

17 april 2023 11:43
Converse Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

Als we het hebben over schoenenmerken die onmisbaar zijn in het straatbeeld, dan mag Converse zeker niet ontbreken. Deze sneakers, ook wel bekend als All Stars, zijn al meer dan 100 jaar geliefd bij sneakerliefhebbers. Ben je van plan om binnenkort een nieuw paar te kopen en vraag je je af hoe de sneakers van Converse vallen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

We hebben namelijk een uitgebreide Converse sizing guide samengesteld. Zo ben je altijd verzekerd dat je de juiste maat kiest!

Eigen schoenmaat bepalen

Voordat je je kunt afvragen hoe Converse schoenen vallen, is het van belang om je eigen schoenmaat te bepalen. Al helemaal wanneer je een nieuw paar Converse online wilt bestellen! Bij online webshops heb je namelijk niet de mogelijkheid om te passen zoals in een fysieke winkel.

Dit heb je nodig

Voor het bepalen van je eigen schoenmaat heb je het volgende nodig:

  • Twee vellen A4-papier
  • Een potlood
  • Een liniaal

Zo bereken je de afmetingen van je voet

Heb je de benodigdheden verzameld? Dan kun je nu beginnen met het opmeten van je voet.

Pak het vel papier en het potlood en kies een muur waar je rechtop tegen kunt staan. Plaats vervolgens je hiel helemaal tegen de muur aan. Een tip is om sokken te dragen die je ook in je nieuwe Converse sneakers gaat dragen. Bevestig het vel papier met plakband of je gewicht vast aan de vloer en ga erop staan.

Teken de omtrek van je voet met potlood. Een andere tip is om iemand te vragen die dit voor jou wilt doen. Pak dan de liniaal erbij en meet de afstand van je hiel tot het puntje van je grote teen. Tot slot noteer je dit resultaat in centimeters.

Vergeet niet om dit proces ook te herhalen voor je andere voet. Het kan namelijk voorkomen dat de maten per voet verschillen. Neem de grootste voet als referentie om de schoenmaat te bepalen.

Het bepalen van de schoenmaat doe je dan met behulp van de Converse maattabellen. Houd er rekening mee dat de maattabellen per model kunnen verschillen. Het is daarom belangrijk om altijd de maattabel van het specifieke model te gebruiken!

Converse Sneaker Sizing Guide

Hieronder hebben we een aantal van de populairste Converse modellen op een rijtje gezet en lees je meer over hoe Converse sneakers vallen. Wil je eer sneakers uit de collectie bekijken? Klik dan op de sneaker of knop eronder!

Converse Chuck 70

De Converse Chuck 70 is een van de populairste en meest gedragen sneakers uit de Converse collectie. Het is een eerbetoon aan zijn afkomst en een combinatie van klassieke details en modern comfort.

Zowel de high-top als de low-top Chuck 70 vallen groot uit. Bij het bestellen raden wij daarom een halve maat kleiner aan.

Conclusie: halve maat kleiner

Converse Chuck 70 on feet
Converse

Converse Chuck Taylor All Star

De schoen die al ruim 100 jaar geleden is ontworpen en waarvan het design grotendeels hetzelfde is gebleven, is de Converse Chuck Taylor All Star. De OG-basketbalschoen is favoriete sneaker geworden van veel artiesten en muzikanten.

De Converse Chuck Taylor All Star valt groot uit. Daarom adviseren wij om zowel de high-top als de low-top een halve maat kleiner te nemen.

Conclusie: halve maat kleiner

Converse Chuck Taylor All Star aan voet

Converse One Star

In 1974 introduceerde Converse een low-top suède versie van de Chuck Taylor All Star: de One Star. De naam weerspiegelt de eenvoudige, maar levendige verandering in stijl, namelijk de enkele ster op de buitenkant van de sneaker.

De Converse One Star valt op maat. Je kunt dus je eigen maat aanhouden.

Conclusie: true to size

Converse One Star on feet

Converse Jack Purcell

De Converse Jack Purcell heeft zijn naam te danken aan zijn ontwerper, wereldkampioen badminton Jack Purcell. Kenmerkend is de ‘glimlach’ op de toebox en de subtiele stijl.

De sneaker valt op maat, dus je kunt jouw eigen maat aanhouden bij het shoppen.

Conclusie: true to size

Converse Jack Purcell aan voeten

Converse Run Star Hike

De Converse Run Star Hike is een verrassende draai van de legendarische Chucks. De sneaker heeft namelijk een toevoegde grof gekartelde platformzool van rubber aan het bekende Chuck Taylor bovenwerk.

Ook de Converse Run Star Hike valt op maat. Kies daarom voor jouw eigen maat bij het shoppen.

Conclusie: true to size

Converse Run Star Hike

Converse Run Star Motion

Een andere speelse, opvallende sneaker is de Converse Run Star Motion. De schoen weerspiegelt de energie van de stad en is gemaakt om in te bewegen.

Bij het kopen kun je jouw eigen maat aanhouden, want de Run Star Motion valt true to size.

Conclusie: true to size

Converse Run Star Motion

Converse Star Player

Ontworpen in Italië, combineert de Star Player 76 elementen van de Converse basketbal sneakers. Door het iconische profiel van Chucks, het klassieke bakstenen zool-patroon van de Pro Leather brengt deze schoen authentieke sportstijl naar het alledaagse.

De Star Player 76 valt true to size, dus kies jouw eigen maat bij het bestellen.

Conclusie: true to size

We hopen je met deze Converse sizing guide te hebben geholpen bij het vinden van de juiste maat en meer duidelijkheid hebben kunnen geven over hoe Converse sneakers vallen. Wil je ook graag op de hoogte blijven van komende Converse releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten!