Skip to content
Upcoming

Bandulu x Converse Chuck 70 zijn terug

28 januari 2021 17:12
Bandulu x Converse Chuck 70 zijn terug

In 2015 werkte Bandulu samen met Converse aan een aantal Chuck 70’s. Nu bijna zes jaar later, komen de twee eindelijk weer bij elkaar! Waar we bij de vorige samenwerking maar een paar kleine aanpassingen zagen, heeft Bandulu dit keer meer uit de kast getrokken. Ook hebben de twee merken samen gewerkt aan kleding items.

Het in Boston gevestigde Bandulu verzameld kwalitatieve, vintage kleding en blaast ze nieuw leven in. Dit doen ze door handmatig versieringen toe te voegen. Bandulu betekent nep, bootleg, ghetto. “Je weet dat het echt is al het nep is.” Zegt Bandulu zelf over hun kleding.

Zes jaar geleden werkte Badulu voor het eerst samen met Converse. Meerdere Converse Chuck 70’s zijn hierin omgetoverd door het creatieve merk. Elk paartje is handmatig versiert, wat elk item uniek maakt. Ook dit keer is dit het geval. De twee merken komen eindelijk weer bij elkaar om het eerder gebruikte silhouet en de Pro Leather verder aan te kleden.

Bandulu x Converse

Twee bruine sneakers en kleding items van Converse hebben een Bandulu-make-over gekregen. Het merk staat bekend om de verf spetters zie zij handmatig op de items toevoegen. Dit keer zijn deze spetters vervangen door geborduurde ‘druppels’. Verschillende kleurtjes zijn geborduurd in het bruine canvas van de Chuck 70 en het leren bovenwerk van de Pro Leather. Onder andere Blauw, goud, roze en nog vele andere tinten zien we voorbij komen op het bovenwerk. Een leuk detail, is dat beide merken ook zijn geborduurd. Ook het Converse All Star logo aan de binnenkant van de sneaker!

bandulu x converse
bandulu x converse

Release

Nog even geduld! De Bandulu x Converse collectie is verkrijgbaar vanaf 11 februari bij zowel de Bandulu website als via Converse. Foto’s van de samenwerking zijn hieronder te bekijken. Download de Sneakerjagers app om altijd op de hoogte te zijn van het laatste sneaker nieuws, releases en shock drops.

bandulu x converse
bandulu x converse
bandulu x converse
bandulu x converse