Skip to content
Newsfeed

Air Force 1 ‘TINAJ’ is Nike’s eerste fysieke .SWOOSH sneaker

4 oktober 2023 13:33
Air Force 1 ‘TINAJ’ is Nike’s eerste fysieke .SWOOSH sneaker

Het digitale platform .SWOOSH van Nike brengt zijn eerste fysieke sneaker uit: de Air Force 1 Low ‘TINAJ’ (This Is Not A Jpeg). Het dient als waardering voor degenen die vanaf het begin betrokken zijn geweest en het merk hebben gevolgd op zijn virtuele reis.

Is dit de eerste keer dat je hoort van dit programma? Het was in november 2022 dat Nike zichzelf introduceerde in ‘web3’ met de lancering van het digitale platform .SWOOSH, waarbij het draait om innovatie en community. Eerder bracht Nike al zijn eerste virtuele Air Force 1 collectie uit onder de naam ‘Our Force 1’.

De ‘TINAJ’ sneaker kenmerkt zich door een eenvoudig tweekleurig kleurenpalet op het bovenwerk van getrommeld leer. Zo is de toe box in wit uitgevoerd, terwijl de kwartpanelen en de hiel zwart zijn. Daarnaast heeft Nike het traditionele Swoosh-logo op de tong en neus vervangen door het nieuwe .SWOOSH-logo. Bovendien zien we een speciaal borduursel op de hiel met de tekst “this is not a JPEG” rondom het .SWOOSH-logo. Tot slot wordt het ontwerp afgemaakt door de witte tussenzool en de transparante, ijzige buitenzool.

De Nike .SWOOSH Air Force 1 Low ‘TINAJ’ wordt op 20 oktober 2023 gelanceerd via SNKRS Exclusive Access. Let wel op, exclusieve toegang is alleen beschikbaar voor .SWOOSH-leden die al minstens één Our Force 1 doos hebben aangeschaft en geopend. Heb je een aankoop gedaan, maar nog geen OF1-doos geopend? Dan heb je tot 16 oktober 2023 de gelegenheid om dit te doen.

Benieuwd naar alle exclusieve releases die je in oktober kunt verwachten bij Nike SNKRS? Neem dan nu een kijkje op de Sneakerjagers releasekalender!

Nike Air Force 1 'TINAJ' in hand
Nike Air Force 1 'TINAJ' in hand
Nike Air Force 1 'TINAJ'
Nike Air Force 1 'TINAJ' on feet
Nike Air Force 1 'TINAJ' outfit
Nike Air Force 1 'TINAJ'
Nike Air Force 1 'TINAJ'
Nike Air Force 1 'TINAJ' buitenzool
Nike Air Force 1 'TINAJ' bovenwerk
Nike Air Force 1 'TINAJ' inlegzolen
Nike Air Force 1 'TINAJ' achterkant
Nike Air Force 1 'TINAJ'
Nike Air Force 1 'TINAJ' toe box
Nike Air Force 1 'TINAJ' .SWOOSH logo
Nike Air Force 1 'TINAJ' .SWOOSH logo
Nike Air Force 1 'TINAJ'
Nike Air Force 1 'TINAJ' schoenendoos