Skip to content
Brand

Bad Bunny viert zijn 30e verjaardag

10 maart 2024 07:07
Bad Bunny viert zijn 30e verjaardag

Op 10 maart 2024 blaast Benito Antonio Martínez Ocasio, die beter bekend staat onder zijn artiestennaam Bad Bunny, 30 kaarsjes uit. Een mijlpaal die we bij Sneakerjagers niet zomaar aan ons voorbij willen laten gaan. Op deze speciale dag willen we niet alleen zijn verjaardag vieren, maar ook de impact die hij heeft gehad op de sneakerwereld in het zonnetje zetten.

Sinds 2021 is de Puerto Ricaanse artiest onderdeel van het adidas-team. Samen hebben ze een opvallend portfolio van kleurrijke colorways en silhouetten opgebouwd. Hoewel de adidas Campus enorm populair is, begint de Response CL nu ook steeds meer de aandacht te trekken.

In dit artikel bekijken we een aantal van de populairste, opvallende ontwerpen van de muzikant.

Bad Bunny

Bad Bunny is van alle markten thuis, zo is hij rapper, zanger, songwriter, acteur en bokser. Op dit moment staat hij vooral bekend om zijn reggaeton en latin trap. Als Puerto Ricaanse artiest heeft hij een wereldwijde fanbase opgebouwd, en dit is vooral te danken aan zijn beslissing om trouw te blijven aan zijn moedertaal, het Spaans. In een tijd waarin veel artiesten snel overschakelen naar het Engels om een breder publiek aan te spreken, heeft Bad Bunny zich onderscheiden als een wereldwijd icoon van cultuur en entertainment.

adidas x Bad Bunny
Bad Bunny | Foto van adidas

Het is daarom niet gek dat hij in 2021 werd uitgeroepen tot één van Billboard’s 10 populairste sterren ter wereld. Ook kreeg hij voor de derde keer de titel van nummer 1 Latin artiest van het jaar. Hier blijft het nog niet bij! Na meer dan 18,5 miljard streams te hebben verzameld op Spotify is Bad Bunny de enige Latin-artiest die is uitgeroepen tot de meest beluisterde artiest wereldwijd op Spotify.

In 2022 kwam zijn album, Un Verano Sin Ti, uit. Met dit album brak hij twee records tegelijk: de meest gestreamde artiest en het meest gestreamde album. Waarmee hij rapper Drake voorbij ging. Daarna bleef het album maar liefst 13 weken op de eerste plek staan van de Billboard 200. In 2023 was ‘Un Verano Sin Ti’ opnieuw het meest gestreamde album op Spotify.

In zijn nummer ‘Andrea’ rapt Bad Bunny over Verstappen: ‘La vida va como Verstappen en Formula 1‘. Deze tekst betekent ‘Het leven gaat zoals Verstappen in de Formule 1‘. Als dank reed Max Verstappen tijdens de eerste Grand Prix van Miami rond met de cover van ‘Un Verano Sin Ti’ op zijn auto.

Bad Bunny dropte zijn laatste album, genaamd ‘Nadie sabe lo que va a pasar mañana,‘ op 13 oktober 2023. Het is tot nu toe ook zijn recentste release. Een track die flink wat aandacht heeft gekregen, vooral op TikTok, is ‘MONACO’, waar opnieuw Max Verstappen wordt genoemd in de lyrics. Check het album hieronder:

adidas x Bad Bunny

In 2021 hebben Bad Bunny en adidas voor het eerst samengewerkt. De Puerto Ricaan en adidas worden gedreven door een gedeelde ethos om een verschil te maken. Dit willen ze doen door ondersteuning te bieden aan de community.

Bad Bunny zegt over de samenwerking: ‘It feels great to create my own design with people who I share the same sentiment. It feels amazing knowing that my next steps will be in my own sneakers.

Bad Bunny x adidas Forum Low ‘The First Café’ | GW0264

De eerste samenwerking en misschien wel de meest bekende is de Forum Low ‘The First Café’. Die voor het eerst werd gezien in de videoclip van ‘Yo Visto Así’. Deze tekst is ook te zien op de binnenkant van de strap op de sneaker.

De basis van dit paar wordt gevormd door leer, terwijl de andere delen bestaan uit een mix van suède en canvas materialen. Het silhouet is verrijkt met verschillende aardse kleurtinten en biedt tevens een scala aan aanpassingsmogelijkheden. Zo omvat het ontwerp een dubbele tong, een verwijderbare gesp, een bungeestrap op de hiel, en een extra hielstuk.

adidas x Bad Bunny
adidas x Bad Bunny
Foto’s van adidas

‘The First Café’ was binnen no-time uitverkocht en was hiermee een groot succes van de beginnende samenwerking.

Bad Bunny X adidas Forum Low 'The First Café'

GW0264 · Prijs vanaf €337,-

Naar alle aanbieders

Bad Bunny x adidas Forum Low ‘Easter Egg’ | GW0265

De ‘Easter Egg’ was misschien wel net zo succesvol als ‘The First Café’. Net als de vorige colorway is de Forum uitgevoerd in een mix van suède, leer en canvas overlays. De kleurrijke uitvoering combineert verschillende tinten roze, van licht pastel tot felle roze tinten.

De kenmerkende details die het silhouet zo populair maakten, zijn ook hier terug te vinden: het opvallende enkelbandje, de ‘El Ojo’ op de tong en het speciale ontwerp van de hiel. De tekst ‘Yo Visto Así’ is ook weer terug te zien op de strap. Deze tekst betekent ‘Ik kleed me zoals dit/zo kleed ik mij’.

adidas x bad bunny
adidas x bad bunny
Foto’s van adidas

Bad Bunny X adidas Forum Low 'Easter Egg'

GW0265 · Prijs vanaf €475,-

Naar alle aanbieders

Bad Bunny x adidas Response CL ‘Yellow’ & ‘White’ | GY0101 – GY0102

Op 10 maart 2022 kwamen Bad Bunny met één van de populairste drops tot nu toe. Op die dag bracht de samenwerking niet één, maar twee verschillende kleurvarianten uit van de adidas Response CL. Één van deze colorways, de gele, wordt momenteel doorverkocht voor meer dan €450,-.

adidas Response CL 'Yellow' & 'White'
adidas Response CL 'Yellow' & 'White'
Foto’s van heyimjomar

De gele colorway werd voor het eerst gezien aan de voeten van Bad Bunny tijdens zijn El Último Tour Del Mundo-tour. De sneakers zijn voorzien van gelaagde panelen die een ‘druppend’ effect creëren, geïnspireerd door ijs.

adidas zei destijds over deze release: ‘When Bad Bunny walks into a room, you notice him. The King of Latin Trap commands a presence with his eclectic fashion sense and fluid sense of expression. These Adidas Response CL Bad Bunny Shoes are an extension of that, completely redefining an early 2000s running shoe into something fresh for today.’

adidas Response CL 'Yellow' & 'White'
adidas Response CL 'Yellow' & 'White'
Foto’s van adidas

Bad Bunny x adidas Response CL

GY0102 · Prijs vanaf €196,-

Naar alle aanbieders

adidas Response CL Bad Bunny Yellow

GY0101 · Prijs vanaf €320,-

Naar alle aanbieders

Bad Bunny x adidas Forum Low ‘Blue Tint’ | GY9693

De ‘Blue Tint’ weerspiegelt de eeuwige zomer van Puerto Rico en de creativiteit die Bad Bunny heeft gebracht tot waar hij nu is.

Deze sneaker behoudt de kenmerken van voorgaande Forum releases, maar ditmaal in een blauwe tint met witte accenten. Dit ontwerp is geïnspireerd door de blauwe luchten van Puerto Rico, waar Bad Bunny zijn roots heeft. De combinatie van deze blauwe kleur met de witte details weerspiegelt niet alleen de natuurlijke schoonheid van het eiland, maar ook de creatieve visie van de artiest zelf.

adidas x bad bunny
adidas x bad bunny
Foto’s van adidas

Bad Bunny x adidas Forum Kids 'Blue Tint'

GY4900 · Prijs vanaf €201,-

Naar alle aanbieders

Bad Bunny x adidas Campus ‘Wild Moss’ | ID7950

Zoals eerder genoemd is ook de adidas Campus erg populair. Het duo heeft inmiddels verschillende colorways gedropt waaronder de ‘Cloud White’ en ‘Brown’. Maar ook de ‘Wild Moss’ was een regelrechte hit.

In tegenstelling tot de eerdere ontwerpen zijn de Campus colorways geïnspireerd op de natuur en daarmee een stuk rustiger. Dezelfde dubbele elementen die we op de Forum zagen, zoals de tong en hiel, zijn ook te zien op dit silhouet, waarbij het bovenwerk gehuld is in weelderig suède met aardse tinten.

Bad Bunny x adidas Campus 'Wild Moss'
Bad Bunny x adidas Campus 'Wild Moss'
Foto’s van adidas

Bad Bunny x adidas Campus 'Wild Moss'

ID7950 · Prijs vanaf €149,-

Naar alle aanbieders

Bad Bunny x adidas Response CL ‘Ecru Tint’ | ID0780

Om de lancering van zijn nieuwste album te vieren, bracht de collab een nieuwe sneaker uit: de Bad Bunny x adidas Originals Response CL ‘Ecru Tint’. Voor deze sneaker liet de artiest zich inspireren door het Wilde Westen, wat duidelijk te zien is aan het kleurenpalet op de schoen.

De sneaker werd eind september in 2023 exclusief uitgebracht bij winkels gespecialiseerd in paarden- en westernkleding in Puerto Rico, Spanje, Mexico en de Verenigde Staten. Hiermee wordt het thema van zowel het nieuwe album als de Response CL nog sterker benadrukt.

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
Foto van ‘The Tonight Show Starring Jimmy Fallon‘ NBC
Bad Bunny x adidas Response CL 'Ecru Tint'
Bad Bunny zijn broer – Foto van adidas

Bad Bunny x adidas Originals Response CL 'Ecru Tint'

ID0780 · Prijs vanaf €137,-

Naar alle aanbieders

Bad Bunny x adidas Response CL ‘Wonder White’ | IF7179

In 2024 zetten Bad Bunny en adidas hun samenwerking voort met de release van de Bad Bunny x adidas Response CL ‘Wonder White’. Geïnspireerd door Bad Bunny’s Most Wanted Tour, eerde de Wonder White de mensen die vanaf het allereerste begin aan zijn zijde hebben gestaan. De sneaker nodigde uit om in groepen geschiedenis te blijven schrijven, vanuit een plek die alleen degenen die Benito zijn hele carrière hadden gevolgd, konden begrijpen.

Bad Bunny x adidas Response CL 'Wonder White' | IF7179
Bad Bunny x adidas Response CL 'Wonder White' | IF7179
Foto’s van adidas

Bad Bunny x adidas Response CL 'Wonder White'

IF7179 · Prijs vanaf €185,-

Naar alle aanbieders

Bad Bunny x adidas 2024

Voor 2024 heeft de collab nog veel meer voor ons in petto, zo hebben we de eerste beelden gezien van een Bad Bunny x adidas Gazelle, en staan er ook nog verschillende adidas Campus colorways op de planning.

Bad Bunny x adidas Campus 'Deep Brown'

zaterdag 11 mei 2024

Naar alle aanbieders

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de samenwerking tussen Bad Bunny en adidas door regelmatig de nieuwspagina van Sneakerjagers te checken!