Skip to content

Saucony Jazz 4000

0 resultaten

Saucony Jazz 4000 Sneakers

In 1981 onthulde Saucony de Jazz, een revolutionaire hardloopschoen gericht op het bereiken van het toppunt van technologische vooruitgang. In samenwerking met de beroemde sportpodoloog van Boston, Dr. Frank Santopietro, ontwikkelden ze een aerodynamisch ontwerp met Maxitrac buitenzolen versierd met driehoekige nokjes, aangevuld met een innovatief ‘Butterfly Balance’ vetersysteem. Deze baanbrekende schoen, omarmd door het enthousiasme van het vroege hardlooptijdperk, oogstte lof, kreeg vijf sterren van Runner’s World en groeide uit tot Saucony’s ongeëvenaarde bestseller.

De reclame van Saucony luidt: “Na veel zoeken naar zooltjes komen hardlopers altijd terug bij de Jazz! De Jazz 4000, een eerbetoon aan het origineel, combineert de nostalgische charme van het verleden met een op de jaren ’90 geïnspireerde technologische upgrade. Dit model bevat vintage esthetiek, waardoor het past bij een vleugje retro en sportieve stijl, waardoor het de ideale metgezel is voor die geliefde mom/dad jeans. Toch is het een samensmelting van geschiedenis en moderniteit, waarbij een ademend bovenwerk van mesh wordt gecombineerd met verstevigde synthetisch suède afwerking om zijn vorm en visuele allure te behouden.

Is de Saucony Jazz 4000 een hardloopschoen?

De Stytherm-Heel-Counter voegt beschermende elementen toe aan de hiel, terwijl 3M reflecterende onderdelen zowel flair als zichtbaarheid toevoegen. De buitenzool van de schoen heeft een strategische plaatsing van driehoekige lamellen die niet alleen grip bieden, maar ook extra demping. De innovatieve Iconic demping in de middenzool bestaat uit stevige EVA-pijlers die elke voetstap met precisie en zorg ondersteunen en dempen.