Nike Air Max 1

11 resultatenPagina 1 van 1

De Nike Air Max 1

De Nike Air Max 1 is volgens velen Greatest Of All Time onder de sneakers. Of je het nou de Nike Air Max One of Nike Air One noemt, iedereen weet over welke sneaker je het hebt. Het nieuwe model zorgde voor een ware revolutie in 1987. De release van de sneaker had als resultaat dat Nike de hoogste cijfers haalde in de geschiedenis van het merk.

Het legendarische design van de Air Max 1

Thinker Hatfield, een bekende naam voor vele sneaker liefhebbers, is degene achter het design van de Air Max 1. Nike nam Hatfield in 1981 aan als architect om een gebouw op het Nike Campus in Beaverton, Oregon te ontwerpen. Vier jaar later begon hij met het ontwerpen van schoenen bij Nike. Zijn achtergrond als architect is ook terug te zien in het ontwerp van de sneaker.

De revolutionaire Air technologie 

De Air Max 1 maakt gebruik van de Nike Air technologie. Deze technologie was voor het eerst toegepast op de Air Tailwind in 1978. Echter was de technologie alleen voelbaar en zeker niet zichtbaar. Tot dat Hatfield kwam.

Zijn inspiratie om de Air technologie zichtbaar te maken kwam van het Centre George Pompidou in Parijs. De ontwerper van het gebouw heeft alle functionele structurele elementen van het gebouw naar buiten gezet in plaats van onzichtbaar in het gebouw.

Ditzelfde deed Hatfield met de Air unit die voorheen verstopt zat in de zool. Niet iedereen was overtuigd en het zorgde voor veel commotie binnen Nike. Er waren zelfs mensen die Hatfield graag ontslagen zagen worden. Echter kreeg Hatfield het design erdoorheen.

De eerste release

De eerste sneaker met een zichtbare Air unit, kwam uit op 26 maart 1987 in een wit met rode colorway met een bovenwerk van mesh en suède. Daarna zijn er nog vele colorways uitgekomen van de sneaker.

Uitgekomen in vele versies

Naast de Originele versie zijn er vele colorways en versies van deze sneaker uitgekomen. Zoals de Air Max 1 Premium, Air Max 1 SE en de Air Max 1 Essential. Populaire gezochte modelen ook onze website zijn de Nike Air Max 1 dames en Air Max 1 heren, maar ook Nike Air Max 1 dames sale en Nike Air Max 1 heren sale.