Sneakerjagers Logo

New Balance Releases

15 resultatenPagina 1 van 1

New Balance Sneakers

De geschiedenis van New Balance

Het was in het jaar 1906, in de stad Massachusetts, Boston in de Verenigde Staten, toen de Britse zakenman William J. Riley het bedrijf New Balance oprichtte. Aanvankelijk bood het bedrijf schoenen aan die gespecialiseerd waren voor mensen met voetproblemen.

Riley ging in 1934 een partnerschap aan met Arthur Hall. De man in kwestie had zich al gevestigd op de schoenenmarkt door schoenen te verkopen aan mensen met fysiek veeleisende beroepen. De schoenen van New Balance hadden in de jaren vijftig grote indruk gemaakt op atleten; de atleten wilden op maat gemaakte schoenen van New Balance. Naarmate de atleten schoenen van dit merk begonnen te dragen, groeide de naam van het bedrijf zozeer dat deze schoenen een van de hoogste prioriteiten werden.

De leiding van het bedrijf onderging een grote verandering in 1952 toen Hall het bedrijf verkocht aan zijn dochter en haar man Paul Kidd. In 1961 lanceerde het bedrijf de eerste schoen met een gegolfde zool, die volgens Hall ook in verschillende wijdtematen verkrijgbaar was.

Het bedrijf werd nog een keer verkocht aan ondernemer Jim S. David. New Balance was nog steeds geen grote naam tot een doorbraak in 1976, toen het New Balance 320 model de eerste plaats won in de Runner’s Worlds magazine awards. Sindsdien zijn ze alleen maar blijven groeien en zelfs nu worden ze nog steeds beschouwd als een van de beste fabrikanten in de sportschoenenbranche.

Het merk New Balance

New Balance staat vandaag de dag bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, unieke ontwerpen en voortdurende innovaties, en heeft een uitgebreid assortiment sneakers voor mannen, vrouwen en kinderen in vele verschillende stijlen, en biedt schoenen voor veel meer sporten dan hardlopen, waaronder basketbal, tennis en voetbal.

De veelzijdige modellen omvatten de New Balance 530 en New Balance 1500 voor een normale, alledaagse lifestyle sneaker, de comfortabele New Balance 550, de stijlvolle New Balance 992 en de New Balance 990 die gemaakt is voor hardlopen. Of voor een retro look, roepen de New Balance 327 terug naar hun 70’s erfgoed.

New Balance Sneakers – True To Size?

New Balance sneakers zijn true to size.