Skip to content
Newsfeed

Sasu Kauppi wordt het nieuwste lid van Karhu als creative specialist

1 mei 2023 17:23
Sasu Kauppi wordt het nieuwste lid van Karhu als creative specialist

De Karhu-familie heeft een nieuw lid. De in Helsinki gevestigde modeontwerper Sasu Kauppi treedt toe tot Karhu als de nieuwe Creative Specialist voor de lifestyle-categorie. Op 28 april 2023 zal de ‘Join the team’ collectie droppen als allereerste samenwerking. De collectie zal de beroemde Fusion 2.0 en nog veel meer bevatten.

Het nieuwe creative gezicht

Sasu Kauppi is geen onbekende als het gaat om een creatieve geest in de mode-industrie. Na zijn afstuderen aan Central Saint Martins in 2011, maakte Kauppi deel uit van de MA-show met zijn afstudeercollectie. Met deze collectie wist hij de Dunhill-prijs te winnen. Kauppi kreeg erkenning van de Britse modepers en bestellingen voor kleding volgden al snel. In het voorjaar van 2012 werd Sasu Kauppi’s eerste collectie die voor productie was gemaakt uitgebracht. De focus van de collectie lag op gemakkelijk herkenbare en benaderbare sportkleding gecombineerd met het kenmerkende van meer niche- en high-end stukken.

Nu is Kauppi toegetreden tot de Karhu-familie en zal hij de inspirerende kracht zijn achter veel Karhu-projecten. Dit omvat toekomstige concepten, grafisch ontwerp, patrooncreatie en veel samenwerkingen op het gebied van schoeisel en kleding. Met zijn ervaring en geschiedenis in de mode-ontwerpwereld, zowel in het creëren als in het onderwijzen, zal Sasu Kauppi een frisse draai geven aan de lifestyle-collectie van Karhu.

Sasu Kauppi en Karhu eerste collectie

De eerste van velen, lifestyle-collectie genaamd ‘Join the Team’ tussen de twee zal bestaan uit twee verschillende versies van de Karhu Fusion 2.0. In beide versies van de sneaker speelt Kauppi met kleur.

De eerste Fusion 2.0 komt in een wit-blauwe colorway met oranje details op de sneaker. Op de hiel staat ‘Join the Team’ in het oranje. Speciale Karhu- en Kauppi-branding bevindt zich op de tong.

Met de tweede versie van de Fusion 2.0 gaat Kauppi iets gedurfder te werk. Een limoengroene kleurstelling gecombineerd met wit en accenten van marineblauw creëert een sneaker die niet te missen is. Net als op de vorige Fusion 2.0 heeft de wit-limoengroene versie ‘Join the Team’ op de hiel in Kauppi’s kenmerkende lettertype, en de Sasu Kauppi en Karhu-branding is te vinden op de tong.

Naast de twee sneakers die worden uitgebracht, wordt er ook een kledingcollectie uitgebracht die samenvalt met de Fusion 2.0. Er zijn trainingspakken, sweatshirts, T-shirts en diverse accessoires in felle kleuren en levendige ontwerpen. Op de meeste items staat de slogan ‘Join the Team’ in Kauppi’s kenmerkende lettertype. De collectie is op analoge wijze gemaakt. Dit zorgt voor een rauwe en soulvolle sfeer bij Kauppi’s levendige ontwerpen.

Met deze collectie als eerste van velen is het zeker spannend om te zien wat er nog volgt voor Sasu Kauppi en Karhu als team. Bekijk de volledige collectie hieronder. Als je op de hoogte wilt blijven van toekomstige releases zoals deze, zorg er dan voor dat je onze nieuwspagina checkt.