Skip to content
Upcoming

Nike geeft zijn Air Max 97 nu ook een ‘Floral’ colorway

30 april 2019 11:06
Nike geeft zijn Air Max 97 nu ook een ‘Floral’ colorway

Hoe hoger de temperaturen stijgen, hoe meer de zomerse vibe wordt toegevoegd op sneakers. Nike pakt dit mooi aan door een prachtig bloemenpatroon toe te voegen aan verschillende modellen. Het patroon waar we het over hebben zagen we al eerder op de Nike Cortez terugkomen en afgelopen week ook op de Nike Air Max 270.

De bloemenprint op de Nike Cortez en Nike Air Max 270 kwam bij beide modellen in drie verschillende kleurencombinaties, namelijk wit/roze, zwart/wit en oranje/zwart. Op dit moment zijn er nog maar twee colorways bekend voor de Nike Air Max 97.

De details

De nieuwe colorways voor de Nike Air Max 97 hebben dezelfde bloemenprint, maar de kleurencombinatie zorgt dat ze erg verschillend zijn van elkaar. De ene heeft een zachte en rustige uitstraling terwijl de ander juist een donkere uitstraling heeft. Eerst kijken we naar de colorway met de zachte en rustige kleuren.

Deze colorway is erg rustig door het kleurgebruik op de upper. Hier vind je als basis namelijk zandkleurig mesh, met daarop overlays in dezelfde kleur. Naast deze zandkleurige tint vind je op de herkenbare golven van de Air Max 97 de zomerse bloemenprint. De achtergrond kleur van deze print is wit. Daar overheen zijn verschillende bloemen in de kleuren oranje en roze geplaatst. Tussen de bloemen vind je af en toe een blauwgekleurde Swoosh. Doordat de upper relatief rustig is gehouden springt de zool er net wat meer uit. De upper is namelijk geplaatst op een witte midsole met daarin de opvallende Air Unit in het Laser Orange. Onder de midsole is een zwarte outsole geplaatst. Dit zorgt voor een mooi contrast tussen de verschillende elementen. De Nike branding op de sneaker is wit, dit sluit weer goed aan op de midsole en natuurlijk op de bloemenprint.


Nike Air Max 97 'White Floral'

BV0129-101 · Prijs vanaf €75,-

Naar alle aanbieders
Images by: Nike

De tweede colorway bestaat uit veel zwart. Het is eigenlijk echt het tegenovergestelde van de vorige colorway. Alles wat daar namelijk zandkleurig was, is hier zwart gemaakt. Het mesh op de upper, de leren elementen daar overheen, de veters en zelfs de pull tabs. Ook de bloemenprint heeft een andere kleurencombinatie. De achtergrondkleur van deze print is namelijk geel/oranje waardoor de rode en zwarte bloemen mooi naar voren komen. De geel/oranje kleur vind je overigens ook terug in de Nike branding op de sneaker. Verder is de rode kleur van de bloemen nog op een andere plek terug te vinden, namelijk in de Air Unit. Dit zorgt in combinatie met de zwarte outsole voor een perfecte uitstraling.


Nike Air Max 97 'Black Floral'

BV0129-001 · Prijs vanaf €146,-

Naar alle aanbieders
Images by: Nike

Wanneer de Nike Air Max 97 ‘Floral’ Zal releasen is helaas nog niet bekend. We verwachten dat de sneakers rond de €190,- gaan kosten. Houd onze releasekalender en blogs in de gaten voor het laatste nieuws.