Skip to content
Newsfeed

Release reminder: de PUMA x Skepta ‘Skope Forever’

17 mei 2024 09:55
Release reminder: de PUMA x Skepta ‘Skope Forever’

Joseph Junior Adenuga, beter bekend onder zijn artiestennaam Skepta, is een Britse rapper, schrijver en producer uit Tottenham, Londen. Na een succesvolle samenwerking met Nike, heeft de rapper nu zijn handen ineen geslagen met PUMA voor een opvallend ontwerp, genaamd de Skepta x PUMA ‘Skope Forever’. Naast deze sneaker zal het duo ook een tracksuit, backpack, beanie, bodywarmer en handschoenen gaan uitbrengen op zaterdag 18 mei 2024 om 00.00 uur.

Skepta x PUMA

In 2022 heeft Skepta een contract getekend bij PUMA, waarmee een einde kwam aan zijn samenwerking met Nike. Voor velen was dit verrassend nieuws, gezien de populariteit van zijn eerdere collabs met Nike, zoals de geliefde Nike Air Max 97 uit 2017. Nu we de eerste beelden hebben gezien van het gloednieuwe silhouet, de Skepta x PUMA ‘Skope Forever’, blijkt ook dit ontwerp weer indrukwekkend te zijn.

Op het eerste gezicht lijkt het ontwerp eenvoudig, met een zwart bovenwerk. Maar schijn bedriegt, want over het bovenwerk zijn reflecterende overlays aangebracht. Deze overlays lopen rondom de hele schoen en onthullen abstracte zwarte gaasgaten eronder.

Dezelfde ontwerpkenmerken komen terug onder de voet, waar de tussenzool een opvallende, golvende vorm heeft. In het midden van deze zool bevindt zich een chroom patch die een vleugje Y2K-stijl toevoegt.

De iriserende en metalen details zijn een knipoog naar zijn eerdere ontwerpen met Nike, maar verwijzen ook naar de thermische, regenboogachtige graphics van zijn laatste soloalbum, ‘Ignorance Is Bliss’. Dit wordt verder versterkt door de gele en oranje veters die bij de schoen worden geleverd. Als laatste wordt deze speciale colorway compleet gemaakt met een volledig verchroomde schoenendoos.

Collectie

Naast de Skepta x PUMA ‘Skope Forever’ zal het duo ook kleding uitbrengen, ontworpen als een uniform voor Skepta. Onder deze release vallen het PUMA x Skepta Track Jacket en Track Pants, geïnspireerd op het T7 trainingspak van het merk.

Skepta x PUMA 'Skope Forever'
Skepta x PUMA 'Skope Forever'

Daarnaast wordt ook een bodywarmer gelanceerd met een unieke pasvorm inclusief verborgen zakken. Terwijl de bijbehorende rugzak dezelfde esthetiek behoudt, ontworpen in een zwart-op-zwart kleurenschema. Om de gehele look compleet te maken wordt de collectie verder aangevuld met handschoenen en een beanie als accessoires.

Skepta x PUMA 'Skope Forever'

Releasedetails

De Skepta x PUMA ‘Skope Forever’ en bijhorende collectie zullen gaan droppen op 18 mei 2024 om 00.00 uur. Blijf op de hoogte van de laatste sneakerreleases door regelmatig de Sneakerjagers releasekalender te raadplegen!

Onlangs heeft PUMA hun nieuwe collectie met A$AP Rocky gedropt, check deze hier: A$AP Rocky en PUMA maken zich klaar voor tweede drop.

PUMA x Skepta
PUMA x Skepta
PUMA x Skepta
PUMA x Skepta
PUMA x Skepta
PUMA x Skepta
PUMA x Skepta
PUMA x Skepta
PUMA x Skepta