Skip to content
Upcoming

KangaROOS Ultimate ‘Bright Side & Dark Side of the MOON’

9 augustus 2019 14:26
KangaROOS Ultimate ‘Bright Side & Dark Side of the MOON’

Heb je ooit in je leven de maan al eens van dichtbij willen ervaren? Dat kan nu met het nieuwe pack van KangaROOS. Zij geven namelijk de lichte en donkere kant van deze fascinerende planeet perfect weer op één van de klassieke modellen, namelijk de KangaROOS Ultimate.

Apollo 11

50 jaar geleden, op 20 juli 1969, maakte de Apollo 11 zijn landing op de maan. Het duurde maar liefst 76 uur om een afstand van bijna 390.000 kilometers af te leggen om de planeet te kunnen bereiken. In de Apollo 11 bevonden zich drie personen die samen de geschiedenis voor altijd hebben veranderd. Dit waren Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Op het moment dat de Apollo 11 aankwam bij de maan, bleef Collins in de Apollo 11. Armstrong en Aldrin verplaatsten zich naar de “Eagle” om daarmee te landen op de maan. Eenmaal aangekomen was Armstrong de persoon die de eer kreeg om als eerste uit de “Eagle” te stappen en voet op de maan te zetten.

KangaROOS DYNACOIL

10 jaar later, in het jaar 1979, kwam Bob Gamm met een geweldig idee. Bob Gamm, een architect en fanatiek hardloopliefhebber, liep zijn ochtend ronde van 10km toen hij een ingeving kreeg. Hij bedacht een sportschoen die voorzien was van een vakje waarin sleutels opgeborgen konden worden. In eerste instantie ontwierp Gamm deze sneaker slechts voor eigen gebruik. Later kwam hij er al snel achter dat er een markt was waar zijn uitvinding goed van pas zou komen. Dit was het begin van KangaROOS.

Tijdens de zoektocht naar een goed schokabsorptiesysteem voor zijn schoenen, kwam Gamm DYNACOIL tegen. Dit is een nylon stof dat werd ontwikkeld door NASA voor het Apollo-ruimtevaartprogramma. DYNACOIL werd gebruikt voor schokabsorptie in de pakken en laarzen van de astronauten die deelnamen aan het Apollo programma. Gamm opende voor KangaROOS een 10.000m² groot onderzoek- en ontwikkelingsruimte bij de University if Illinois. Hier werkte hij samen met NASA aan een verfijnde versie van DYNACOIL om te verwerken in de tussenzolen van de KangaROOS schoenen.

Bright Side & Dark Side of the MOON

KangaROOS brengt de Apollo 11 missie en de zoektocht naar goede schokabsorptie samen in een nieuw pack. Het ‘Bright Side & Dark Side of the MOON’ pack is geheel geïnspireerd op de twee kanten van de maan. Dit pack bestaat uit twee paar KangaROOS Ultimate sneakers en de colorways kan je waarschijnlijk al wel raden, namelijk zwart en wit.

Het bovenwerk van beide colorways is gemaakt van mesh met daaroverheen leren en suède overlays. De upper is redelijk basic in het kleurgebruik doordat er veel gebruik wordt gemaakt van witte en zwarte tinten. Echter zijn de details op de sneakers een stuk kleurrijker. Zo zien we oranje en blauwe tinten terugkomen op de twee sneakers. Misschien wel het meest opvallende detail op deze sneaker is het “DYNACOIL” logo op de hiel. Dit logo is namelijk gecreëerd door de logo’s van NASA en KangaROOS samen te voegen.

Beide kanten van de maan zullen wereldwijd releasen op zaterdag 31 augustus. Blijf onze releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws over dit ‘Bright Side & Dark Side of the MOON’ pack.


Images by: KangaROOS