Skip to content
Brand

Joe Freshgoods over de nieuwe New Balance campagne

2 maart 2022 10:15
Joe Freshgoods over de nieuwe New Balance campagne

New Balance slaat de plank niet mis wat betreft samenwerkingen en campagnes. Denk hierbij aan namen als de succesvolle Aimé Leon Dore, Kwahi Leonard en Storm Reid. New Balance geeft nu het stokje door aan Joe Freshgoods. Samen zullen zij de campagne ‘Converstations Amongst Us’ lanceren.

Joe Freshgoods

Maar wie is Joe Freshgoods nou eigenlijk? Joe Freshgoods echte naam is Joe Robinson. Hij is een designer en creative director afkomstig uit West Chicago, Amerika. Wat hem kenmerkt is dat hij geschiedenis en cultuur terug laat brengen in zijn streetwear. Deze aanpak heeft geleid tot samenwerkingen over de hele wereld. Zo ook met New Balance. Joe Freshgoods en New Balance lanceerde eerder al de ‘Outside Clothes’ en binnenkort ook de ‘Inside Voices’

Joe Freshgoods x New Balance ‘Outside Clothes’

Op 10 september 2021 releasde de 990v3 ‘Outside Clothes’. Naast de sneakers is er ook een scala aan kleding uitgebracht. Freshgoods zegt over de collectie: “I didn’t realize until last year how much the act of being outside had played a major part in my career. Sometimes it takes something being taken away from you to realize what it means to you. And that’s really what inspired this shoe.”

Outside clothes

De kleuren die zijn gebruikt voor deze schoen zijn aardetinten. De kleur bruin laat zien dat we aarde onder onze voeten hebben en de kleur blauw vertegenwoordigt de lucht. Bij de kleur groen kunnen we denken aan het gras. “To me, being told you smell like outside represents the early stages of what fun meant.” zegt Joe over ‘Outside Clothes’.

Hieronder volgt een video over de collectie.

Joe Freshgoods X New Balance 990v3 'Outside Clothes'

M990JG3 · Prijs vanaf €235,-

Naar alle aanbieders

Joe Freshgoods x New Balance ‘Inside Voices’

Binnenkort zal ook de ‘Inside Voices‘ gaan releasen. In tegenstelling tot de ‘Outside Clothes’ is deze een stuk rustiger. Volgens Freshgoods is de ‘Outside Choices’ een reflectie van hoe het in de zomer buiten is, ongeacht in welke hood je bent. ‘Inside Voices’ is hoe het er binnen aan toe gaat.

Helaas heeft deze colorway nog geen releasedatum, wel wordt verwacht dat de sneaker in 2022 zal uitkomen. Hou vooral onze nieuwspagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Conversations Amongst Us

Op vrijdag 25 februari 2022 hebben New Balance en Joe Freshgoods hun volgende samenwerking bekend gemaakt. Het is een campagne die ‘Conversations Amongst Us’ heet. Wat de naam al weggeeft is dat de collectie in het teken staat van conversaties. Dit zijn allerlei gesprekken, bijvoorbeeld in een barbershop of via de telefoon.

Joe wilt met deze campagne verschillende verhalen naar voren brengen: “I have to touch on these stories that can uplift everybody.” Het zijn verhalen die verteld zijn door mensen met dezelfde achtergrond als hij. Op deze manier wilt hij de Black community eren.

Het is het eerste project die hij als creative director voor New Balance doet. Het was voor hem een challenge om zichzelf eraan te herinneren dat het niet alleen zijn collectie is. Wel laat hij duidelijk weten dat de gehele collectie ‘Joe’ zal uitstralen.

Over dit onderwerp zegt hij: “So, the collection feels like me. I’m very excited about the apparel and footwear. It’s fresh and new. Also, it kind of keeps that trend. New Balance is on everybody’s ass right now.”

Het is nog niet bekend wanneer de campagne zal gaan starten. Hopelijk komen snel de eerste beelden, wij kunnen niet wachten om te zien wat de samenwerking deze keer zal brengen! Wil je dit niet missen, hou dan vooral onze nieuwspagina in de gaten!