Skip to content
Upcoming

Gucci released ‘Leopard’ Screener sneaker

12 juni 2019 15:06
Gucci released ‘Leopard’ Screener sneaker

Gucci heeft voor SS19 al veel colorways uitgebracht voor de Screener sneaker. Nu hebben zij het model opnieuw een make-over gegeven. Dit keer zal de Gucci sneaker verkrijgbaar zijn in een exclusieve ‘Leopard’ colorway.

Gucci is een Italiaans luxury merk dat werd opgericht in 1921 door Guccio Gucci. Doordat hij in zijn jongeren jaren in hotels heeft gewerkt, raakte hij gefascineerd door de luxe bagage van de gasten. Hierdoor opende Guccio zijn eerste winkel in lederwaren. Gucci groeide met behulp van Guccio zijn drie zonen. Samen opende zij winkels in Milaan en Rome. Door het grote succes breidde Gucci zijn collectie uit naar loafers, zijden en wollen items met het beroemde logo.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte Gucci vooral canvas voor tassen. Het canvas beschikte over twee G’s met een rood/groene strepen. Dit kenmerkende label is tot vandaag de dag nog steeds kenmerkend voor Gucci. In de jaren ’80 positioneerde Gucci zich wereldwijd. Sinds 2004 maakt Gucci onderdeel uit van de Franse modegroep ‘Kering’. Gucci’s hoofddesigner is Alessandro Michele.

Alessandro Michele staat bekend om zijn enorme contract met designs van zijn voorganger Giannini. Hij haalt zijn inspiratie vaak uit de jaren ’80. Hij maakt veel gebruik van klassiekers, die hij subtiel een update geeft naar zijn eigen op de jaren ’80 geïnspireerde stijl. Ook in zijn SS19 collectie viel hij terug op zijn favoriete decennium. Op de catwalk verscheen bloemrijke kleding met gewaagde kleurcombinaties.

Gucci Screener ‘Leopard’ sneaker details

De Screener sneaker beschikt over een mix van leer en suède. Met het behouden van de retro sportkleding stijl op de Screener sneaker, worden de kenmerkende groen/rode Gucci strepen verwerkt op de upper. Op de bovenkant bevindt zich een ovaalvormig metalen dubbel G logo. Ook op de tong staat het kenmerkende Gucci logo. Daarnaast beschikt de hiel over een roze element met hierop de Gucci branding. Naast zwarte lederen overlays op de upper, loopt de zwarte kleur door op de midsole. Deze midsole is bevestigd op een rubberen gum outsole.

Scrol naar beneden om foto’s te bekijken van de nieuwe Screener sneaker. De sneaker is verkrijgbaar via Gucci’s webshop voor €590,-. De sneaker is zowel voor heren als dames. Het gaat om een online exclusive, dus dat houdt in dat dit model niet verkrijgbaar is in de winkels. Wil jij geen enkele release meer missen? Houd dan dagelijks onze Releasekalender in de gaten voor alle upcoming releases.


Gucci Screener
Gucci Screener
Gucci Screener
Images by Gucci