Skip to content
Editorial

Enkele hoogtepunten van de Milan Fashion Week 2024

17 januari 2024 13:02
Enkele hoogtepunten van de Milan Fashion Week 2024

Afgelopen week was het Fashion Week in Milaan, Italië. In deze week toonden merken als Fendi, Stone Island, Gucci en velen meer hun mannencollectie voor komend jaar. Ook toonden merken hun opkomende footwear collectie. Bekijk hier enkele hoogtepunten uit de Milan Fashion Week 2024.

Stone Island FW24 collectie

Stone Island maakte afgelopen week zijn debuut tijdens de Milan Fashion Week 2024. Het Italiaanse outdoormerk is sinds zijn oprichting in 1982 een geliefd merk binnen en buiten Europa, maar kreeg slechts in de afgelopen jaren de erkenning die het merk verdient. Het merk toonde voor het eerst hun opkomende collectie in Milaan en deed dit met een unieke stellage.

De EDM-geïnspireerde runway, of eigenlijk show aangezien de runway niet in gebruik was, toonde de opkomende Stone Island collectie, bestaande uit jackets, broeken en veel meer – elk gekenmerkt door het bekende Stone Island embleem op de arm of been.

Groot, groter, grootst

Een andere trend dat ook tijdens de Milan Fashion Week 2024 duidelijk naar voren kwam, zijn de puffy silhouetten aan de voet. Nadat het merk UGG een significante rol speelde in 2023, lijken oversized boots ook in 2024 een grote rol te spelen. De Moon Boots maken een terugkeer en ook de Milaanse designer Project Domenico Formichetti toonde zijn take on deze trend met zijn oversized boots.

Drake was in 2023 al enkele keren te spotten in elke deisgns van Project Domenico Formichetti. Of hij ook de komende collectie zal dragen tijdens zijn volgende optredens, zal nog moeten blijken in 2024. Wij zijn in ieder geval fan.

Spiky Gucci

Gucci Milan Fashion Week 2024
Beeld Highsnobiety

Ook Gucci was afgelopen week aanwezig en toonde de menswear collectie van komend seizoen. In de collectie stond, zoals vaak bij Gucci, het iconische Gucci-monogram centraal. De collectie toonde daarnaast leren jackets en oversized hand- en hobotassen. Met name de tassen zorgde voor veel positieve feedback online, evenals de chunky Gucci loafers.

Zo toonde het Italiaanse merk enkele opvallende loafers, gekleed in zilveren details en spikes. De loafers arriveerden met een plateauzool, zilveren embleems en spikes over het hele silhouet. Fan of geen fan – opvallen doen ze zeker.

Jerry Lorenzo’s uitgebreide Fear Of God collectie

Fear Of God 2024
Beeld Fear Of God
Fear Of God 2024

De Amerikaanse designer Jerry Lorenzo toonde zijn 8e Fear Of God collectie genaamd ‘American Symphony’. De collectie toonde tijdloze, strakke pieces in monochrome tinten. Lorenzo staat bekend om zijn moderne designs die voornamelijk aardetinten gebruiken, en de volgende collectie maakt geen uitzondering.

Ondanks dat er geen adidas x Fear Of God items te zien waren in de runway (of lookbook), betekent dit niet dat deze niet zullen verschijnen in de komende weken. De Fear Of God collectie toonde voornamelijk veel oversized boots, een trend die we meer zien dit jaar.

Brain Dead x adidas Bowling sneakers

Brain Dead x adidas
Beeld @le.syndrome
Brain Dead x adidas

Een opvallende samenwerking die tijdens de Milan Fashion Week 2024 zijn debuut maakte, was die tussen het creatieve collectief Brain Dead en adidas. De eerste samenwerking tussen de twee namen is direct een ‘strike’. Zo toont het een vintage-inspired bowlingschoen, gekleed met de brandings van adidas en Brain Dead.

Wanneer deze unieke sneaker zal gaan releasen, is nog onbekend. Voor nu lijkt de hierboven getoonde schoen enkel een F&F release te zijn.

Paris Fashion Week 2024

Dit waren slechts enkele hoogtepunten van de Milan Fashion Week 2024. Momenteel is de Paris Fashion Week 2024 volop aan de gang en tonen merken als Louis Vuitton, Wales Bonner, Feng Cheng Wang, Dior en vele meer hun menswear collecties voor komend seizoen.

Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor nieuwsberichten en updates betreffend de getoonde collecties tijdens de Paris Fashion Week 2024.