Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme adidas Samba FAQ

17 juli 2023 15:18
De ultieme adidas Samba FAQ

Vandaag beantwoorden we al je vragen over één van de meest iconische adidas sneakers: de adidas Samba. Het verhaal van de sneaker begint meer dan 70 jaar geleden op een ijskoud voetbalveld. Een terugblik:

adidas Samba
De sneaker | Foto’s van adidas
adidas Samba

De geschiedenis van de adidas Samba

De Samba is één van de best verkochte schoenen van het Three Stripes Brand. Na de adidas Stan Smith, is het model de populairste schoen van het merk. Maar de Samba is niet alleen één van de best verkopende modellen van adidas, het is ook een sneaker met een rijke geschiedenis.

1949: Het model werd al in 1949 ontworpen door niemand minder dan adidas-oprichter Adi Dassler. Geboorteplaats van de kick: de Adi Dassler adidas sportschoenenfabriek, die pas in hetzelfde jaar in het handelsregister werd ingeschreven.

Sindsdien werken ze aan verschillende sportartikelen. Daaronder vallen schoenen die sporters ondersteunen en helpen bij het presteren van de beste prestaties. De adidas Samba maakt deel uit van deze missie. Daarmee is het ook één van de langst geproduceerde adidas sportschoenen van dit moment.

De Samba werd oorspronkelijk ontwikkeld voor voetballers, of beter gezegd voor het voetballen op een ijzige ondergrond. Het idee was om optimaal met de schoen te kunnen spelen op harde en extra gladde ondergronden. Hoe? Met de rubberen zool, die perfecte grip biedt.

In overeenstemming met de missie had de sportschoenenfabriek van Adi Dassler een probleem in de sportwereld aangepakt en een passende oplossing gevonden.

Wil je het hele verhaal achter de adidas Samba weten? Hou dan ons sneaker nieuws in de gaten- daar vertellen we je binnenkort het hele verhaal!

Waarom heet de adidas Samba ‘Samba’?


De naam van de adidas Samba komt voort uit het feit dat een jaar nadat de schoen werd uitgebracht, de Wereldbeker van 1950 in Brazilië in aantocht was. Brazilië: een land dat bekend staat om zijn samba en carnaval. Daar wilde adidas hun schoen presenteren. Kort voor het toernooi namen ze het besluit om de sneaker ‘adidas Samba’ te noemen.

Hoe valt de adidas Samba?


De adidas Samba valt true to size en heeft een normale pasvorm. Voor brede voeten is de vrij smalle vorm minder geschikt.

Is de adidas Samba van leer?


De adidas Samba is verkrijgbaar in een bovenwerk van leer of veganistisch leer. De veganistische variant is gemaakt van synthetisch leer en dus zonder onderdelen van dierlijke oorsprong.

Zijn adidas Samba indoor schoenen?


De adidas Samba is tegenwoordig niet direct een indoor schoen, maar kan natuurlijk ook binnenshuis gedragen worden. De meestal lichtgekleurde gomzool laat geen sporen na. Met zijn extra gestructureerde rubberen zool was de Kick meer bedoeld als schoen voor ijzige oppervlakken. Maar nadat de Samba zo succesvol bleek te zijn, vestigde hij zich ook als indoorschoen en streetstyle-icoon.

Is de adidas Samba in de mode?


De adidas Samba is sinds 2022 erg in trend. Bella Hadid, Kendall Jenner, Kaia Gerber en Hailey Bieber zijn onlangs allemaal gespot met de sneaker. Ook stijliconen uit de jaren negentig zoals Kate Moss en Winona Ryder dragen de Samba. Een retro ontwerp dat momenteel weer enorm populair is.

adidas Samba
Foto: adidas
adidas Samba
Foto: Foot District

De adidas Samba was een van de meest trendy modellen van 2022. De sneaker is sindsdien weer in de mode en wordt door veel sterren gedragen. De sneaker wordt vaak gecombineerd met hoge sokken in de zomer, met een baggy broek of ook met een zakelijke chique stijl. Bekijk ons sneaker nieuws voor meer stylingtips voor de Samba en andere trendy sneakers.

adidas Samba Vegan

H01877 · Prijs vanaf €77,-

Naar alle aanbieders

adidas Samba OG

GZ8349 · Prijs vanaf €45,-

Naar alle aanbieders

Wil je de Samba shoppen? Klik dan op onderstaande knop. Daar vind je alle Samba colorways in onze sneaker zoekmachine met hun prijzen, maten en winkels in een overzicht. Of je kunt rechtstreeks bij adidas winkelen.