Skip to content
Sustainability

De circulaire adidas Made To Be Remade collectie

14 november 2022 14:21
De circulaire adidas Made To Be Remade collectie

adidas neemt grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Het merk heeft verschillende technologieën en processen ontwikkeld die allemaal bijdragen aan het beschermen van de aarde. Misschien heb je al wel eens van Parley Ocean Plastic gehoord? Waarbij plastic afval wordt omgezet in nieuwe producten. Maar wist je ook dat ze streven naar een circulaire toekomst? Dit willen ze onder andere bereiken door de Made To Be Remade collectie.

De Made To Be Remade producten zijn de allereerste producten waarvoor een oplossing is bedacht voor het einde van de levenscyclus. De items kunnen na gebruik weer worden ingeleverd en vervolgens worden deze tot iets nieuws verwerkt. Bekijk hieronder het proces van de Made To Be Remade collectie!

adidas made to be remade

Een circulaire toekomst

In 2019 lanceerde adidas het Made To Be Remade programma, sindsdien hebben we verschillende collecties voorbij zien komen. Het bedrijf streeft naar een wereld waarin producten niet zomaar meer weggegooid worden. In plaats daarvan wordt er iets anders van gemaakt en wordt het materiaal dus opnieuw gebruikt voor nieuwe producten.

Met het programma wordt het lineaire productieproces van de industrie doorbroken. Het merk vindt dat schoenen en kleding meer dan één levenscyclus moeten hebben. Waardoor het einde van het ene product het begin kan zijn van het volgende. Op deze manier kun je samen met adidas zorgen voor een betere wereld!

Hoe werkt adidas Made To Be Remade?

Van de ingeleverde kleding kunnen weer nieuwe garen gemaakt worden, wat vervolgens gebruikt kan worden voor het produceren van nieuwe Made To Be Remade producten. De ingeleverde schoenen worden gereinigd en versnipperd. De grondstoffen die daaruit overblijven worden verzameld. Om zo verschillende elementen van een nieuwe schoen te produceren.

Hoe werkt het?
1. Je draagt het item, totdat het niet meer gedragen kan worden
2. Je scant de QR code op het item en stuurt het vervolgens terug naar adidas
3. adidas maakt er een nieuw product van

Een aantal Made To Be Remade items

Ben je na dit verhaal benieuwd naar wat voor items je kunt scoren? Werp dan een blik op een aantal hieronder! Al deze artikelen kun je weer na gebruik terugsturen naar adidas, zodat deze weer hergebruikt kunnen worden.

REVERSED FRENCH TERRY HOODIE

Als eerste hebben wij de French Terry hoodie, de zachter sweaterstof zorgt voor ultiem comfort. Waardoor je met deze hoodie heerlijk kunt ontspannen! De zwarte kleur past bij veel andere items en is daarom een echte must-have.

REVERSED FRENCH TERRY HOODIE
REVERSED FRENCH TERRY HOODIE

BLUE VERSION T-SHIRT

Vervolgens hebben we dit Blue Version T-shirt, het is opnieuw een minimalistisch item met alleen een graphic op de borst. Rond de hals lopen retro ribbels en het shirt bevat boorden voor een vintage jaren 70-stijl.

BLUE VERSION MADE TO BE REMADE T-SHIRT
BLUE VERSION MADE TO BE REMADE T-SHIRT

ADVENTURE MTBR JACK

Met het Adventure MTBR jack voel je je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat comfortabel. Dit komt omdat de jas gemaakt is van lichtgewicht polyester. Verschillende sluitingen en trekkoorden zorgen dat de jas verstelbaar is naar de perfecte pasvorm.

ADVENTURE MTBR JACK
ADVENTURE MTBR JACK

TERREX WINTERIZED VISSERSHOEDJE

Dit vissershoedje is perfect voor de winter, het is ontworpen om je te beschermen tegen wisselvallige weersomstandigheden. Het hoedje bevat een doorgestikte, gewatteerde kant en een kant van robuust geweven materiaal. COLD.RDY houdt je warm en comfortabel ondanks de kille temperaturen.

TERREX WINTERIZED MADE TO BE REMADE VISSERSHOEDJE
TERREX WINTERIZED MADE TO BE REMADE VISSERSHOEDJE

ULTRABOOST

Deze Ultraboost hardloopschoen helpt je om je doelen te bereiken met de technologie die je nodig hebt voor je dagelijkse training. Met de BOOST technologie die in de tussenzool zit ervaar je energieteruggave en demping.

ULTRABOOST MADE TO BE REMADE SCHOENEN
ULTRABOOST MADE TO BE REMADE SCHOENEN

Dit waren een aantal items die je kunt scoren in de Made To Be Remade collectie. Zat er niets voor je tussen? Bekijk dan vooral het gehele aanbod via de button hieronder! Samen kunnen we de strijd aangaan tegen onnodig afval en kunnen we streven naar een circulaire toekomst!

Benieuwd naar meer duurzame opties? Bezoek dan vooral ook onze sustainable sneakerzoekmachine!