Skip to content
Brand

De beste New Balance collabs van 2021

4 november 2021 21:00
De beste New Balance collabs van 2021

Het jaar 2021 was een goed jaar voor New Balance. Het merk heeft nieuwe modellen op de markt gebracht, Anniversary packs gereleased en niet te vergeten, een hoop succesvolle collabs gehad. Van Salehe Bembury tot aan JJJJound, dit zijn de beste collabs uit 2021.

New Balance samenwerkingen in 2021

In het jaar 2021 heeft New Balance een hoop unieke paartjes uitgebracht. New Balance werd in 1906 opgericht en richtte zich in de eerste jaren op schoenen met ondersteunende werking. In de jaren ’50 kwam het merk met sportschoenen en sindsdien heeft het merk wereldwijd zijn naam gekregen. Ook in 2021 kwam het merk met een hoop iconische modellen.

Het NB model 990 viert in 2022 zijn 40th anniversary. In 2021 kwam New Balance al met een aantal 990 paartjes voor dit anniversary pack en ook de collabs waren erg in trek. Verschillende artiesten en ontwerpers hebben hun creativiteit kunnen uiten op de silhouetten van New Balance. Hier zijn onze favoriete collabs uit 2021.

New Balance x Aime Leon Dore

Zo’n 30 jaar na de eerste release van de NB 550, maakte de sneaker eind 2020 zijn comeback. Het retro model werd door kledingwinkel Aimé Leon Dore opnieuw op de markt gezet en kwam met nieuwe retro colorways van de 550. In 2021 voegde de kledingwinkel uit New York meerdere colorways van de 550 toe aan hun samenwerking. Hieronder ook de ‘Natural Green’.

New Balance Aime Leon Dore 2021
Foto van Aimé Leon Dore

Dit paartje heeft een klassiek silhouet en een retro look gekregen. De sneaker werd in april gereleased en verdient zeker een plekje in dit rijtje van beste collabs uit 2021.

New Balance Aime Leon Dore 550
NB 550 ‘Natural Green’

Salahe Bembury ‘Water Be The Guide’

Het 2002R model kreeg in 2021 een kleurrijke make-over. Schoenontwerper Salehe Bembury bracht in 2020 zijn eerste ontwerp met New Balance uit en ook in 2021 heeft de ontwerper meerdere modellen designed. De ‘Water Be The Guide’ werd in juni 2021 gereleased en heeft een opvallende look. Net als veel van de ontwerpen van Bembury is het model geïnspireerd op natuurlementen.

New Balance x Salehe Bembury Water Be The Guide
Foto van Salehe Bembury

De sneaker combineert verschillende materialen en kleurt felblauw. Het model 2002R werd ook in de samenwerking uit 2020 gebruikt en kreeg toen ook een kleurrijk ontwerp.

New Balance x The Basement

Ook The Basement heeft in 2021 het NB 2002R model een make-over gekregen. The Basement is een community in Londen en is sinds 2013 actief. De gemeenschap begon als Facebookgroep en bracht streetwear fanaten bij elkaar. Al snel groeide de groep uit tot en een community van tienduizenden volgers die allemaal dezelfde passie delen.

De 2002R in samenwerking met The Basement kwam in twee colorways uit. Voor de community uit London was dit de eerste collab met New Balance. Met name de ‘Olive Black’ verdient een plekje in de top collabs uit 2021 en heeft een strak ontwerp.

New Balance x The Basement 2002R

NB 550 x AURALEE

Ook AURALEE kwam met een nieuwe colorway op de New Balance 550. Na de releases van Aimé Leon Dore, ontwierp het atelier in Tokyo ook hun eigen 550 paartje. Auralee staat bekend om zijn minimalistische ontwerpen en dit is ook goed terug te zien in deze collab. De sneaker heeft een Pistachio/Ecru colorway gekregen en heeft een retro look.

New Balance 550 Auralee
Foto van Auralee x New Balance

Het paartje werd in juli 2021 gereleased en is met zijn minimalistische look zeker een goede toevoeging aan de schoenenkast.

JJJound 990v4 Navy

Het NB 990 model viert in 2022 zijn 40 jarige bestaan en ook JJJJound speelde hierop in. De 990v4 kleurt Navy en combineert verschillende indigo tinten. Justin Saunders, designer bij JJJJound, staat bekend om zijn minimalistische ontwerpen. Dit is ook goed terug te zien in dit model. De combinatie van zwarte details en indigo tinten maakt het een erg unieke sneaker.

New Balance JJJJound 990v4

Het New Balance paartje werd in oktober 2021 gereleased en is niet de eerste collab van de twee namen. Zo brachten de twee namen in 2020 ook al twee colorways van de 992 uit.

Joe Freshgoods 990v3

Designer en creative director Joe Freshgoods werkte ook samen met New Balance aan een 990 paartje. De ontwerper uit Chicago staat bekend om zijn gebruik van felle kleuren in zijn ontwerpen en zo ook in de 990v3. Het model kleurt voornamelijk bruin en combineert de kleuren groen en blauw in het bovenwerk. Het wavelpatroon op de tong geeft de sneaker een extra twist en ook de felgroene buitenzool contrasteert goed met het bruin.

New Balance x Joe Freshgoods 990v3

De Joe Freshgoods x 990v3 werd in september 2021 gereleased en verdient zeker een plekje in dit rijtje.

Salehe Bembury 574 Yurt

Het tweede model dat Salehe Bembury een make-over heeft gegeven, is de 574 ‘Yurt’. Het eerste model van dit paartje werd in oktober 2021 uitgebracht en kwam in een ‘Shark Skin’ colorway. De ‘Yurt’ heeft een apart design gekregen en met name het ventilatiesysteem op de hiel is een opvallend detail. Deze ventilatieopening laat bij iedere stap lucht ontsnappen en kan ook als fluitje gebruikt worden.

De 574 ‘Yurt’ is in twee colorways uitgebracht en hebben beiden een erg bijzonder design.

New Balance x Salehe Bembury 574 Yurt
Beeld van @salehebembury
New Balance x Salehe Bembury 574 Yurt
Beeld van @salehebembury

New Balance x Stone Island

Het laatste paartje uit het lijstje, is de RC Elite V2 in samenwerking met Stone Island. Deze opvallende sneaker werd in oktober 2021 gereleased. Stone Island kondigde al eerder in 2021 aan dat zij een langdurige samenwerking met New Balance aangegaan waren. DE RC Elite V2 is met zijn opengewerkte design een echte eyecatcher.

New Balance x Stone Island RS Elite
Foto van Stone Island

De sneaker bundelde de twee krachten van beide merken en New Balance en Stone Island laten in de RC Elite V2 zien hoe ze op een creatieve manier blijven innoveren.

2002R Protection Pack

De New Balance 2002R ‘Protection Pack’ is in tegenstelling tot de voorgaande paartjes geen collab. Toch had dit pack opvallende designs en behorende sneakers zeker tot de top NB sneakers van 2021. Het pack bestaat uit drie colorways en hebben een opvallend design. De sneakers hebben een opgengewerkt bovenwerk en zijn ontworpen door Yue Wu.

New Balance Protection Pack
Foto van New Balance

Ondanks dat het ‘Protection Pack’ niet onderdeel van een collab was, verdienen de drie paartjes zeker een plekje in de top New Balance releases van 2021.

Toekomstige releases New Balance

Het jaar 2021 was in conclusie een erg succesvol jaar voor New Balance. Het merk heeft een hoop succesvolle samenwerkingen gehad en ook in de toekomst staan ons nog een paar toffe sneakers te wachten.